Letní kino v Botanické zahradě hl. m. Prahy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Letní kino v Botanické zahradě hl. m. Prahy

Návštěvníky botanické zahrady čeká unikátní zážitek, poprvé si tu užijí letní kino!

Botanická zahrada hl. m. Prahy připravuje pro své návštěvníky nevšední zážitek. Na poslední prázdninový víkend chystá letní kino. V pátek 1. září se filmoví nadšenci mohou těšit na romantický film Mamma Mia! s Meryl Streepovou v hlavní roli. V sobotu 2. září se bude promítat multižánrová freska Babylon, ve které září Brad Pitt. Během promítání je zajištěno občerstvení ve Vinotéce sv. Kláry. Letní kino bude umístěno v expozici Stráň v blízkosti Ornamentální zahrady. Filmovou projekci mohou zájemci navštívit se standardní vstupenkou do botanické zahrady. V polovině září se také uskuteční tradiční vinobraní na Vinici sv. Kláry, pokračují výstavy Czech Nature Photo a Královny medu zblízka.


První filmový večer v pátek 1. září nabídne film Mamma Mia!, okouzlující filmovou adaptaci slavného muzikálu,kterou vidělo více než třicet milionů diváků ve sto šedesáti městech světa. V sobotu 2. září se pak mohou návštěvníci těšit na multižánrovou fresku Babylon. Tato komedie nenechá nikoho ani na chvíli vydechnout. Velkolepá filmová jízda Damiena Chazella si pohrává se začátky filmového průmyslu v Hollywoodu.

 

Letní kino bude umístěno do centrální části zahrady – expozice Stráň, která se nachází v blízkosti Ornamentální zahrady. Promítání začne ve 20.30. Filmovou projekci je možné navštívit se standardní vstupenkou do botanické zahrady využitou během běžné otevírací doby od 9.00 do 19.00 hodin, přičemž je možné v areálu zůstat. Vstup na promítání po 19. hodině je zpoplatněn sníženou cenou 95 Kč/dospělí, 85 Kč/děti do 15 let. Občerstvení je zajištěno ve Vinotéce sv. Kláry a u stánku pivovaru Svijany. Ke sledování filmu bude možné využít lehátek, lavic nebo si přinést vlastní piknikovou deku.

                   

Září v botanické zahradě – vinobraní a fotografické výstavy

Milovníci vína se mohou těšit na tradiční vinobraní na Vinici sv. Kláry. Sklizeň vína se bude oslavovat o víkendu 16. až 17. září. Při této příležitosti se představí místní vinařská produkce, která zahrnuje kvalitní odrůdová vína a cuvée, a k ochutnání budou i vína od dalších českých a moravských vinařů. Nalévat se zde bude samozřejmě také burčák. Atmosféru oslav sklizně doladí bohatý hudební program a výborné jídlo. Zájemci se mohou během komentovaných prohlídek blíže seznámit s místním vinohradem.

 

Až do 1. října pokračuje fotografická výstava Czech Nature Photo, která se koná v novém výstavním sále zahrady. Expozice představuje nejlepší fotografie z kategorie Rostliny a houby z minulých ročníků této prestižní soutěže. Návštěvníci mohou zhlédnout také panelovou výstavu Královny medu zblízka, jež předvádí zvědavcům včelu medonosnou tak, jak ji neznají. Fotografie, které vznikly využitím mikrofotografické techniky skenovací elektronové mikroskopie, přiblíží pomocí až 4000násobně zvětšených záběrů detaily ze života tohoto druhu hmyzu. Výstava je doplněna řadou interaktivních prvků v rámci expozice Zahrada mEDU a koná se až do 31. října. Ani v září nebudou chybět další prohlídky ze série kurátorských provázení. Ve čtvrtek 7. září seznámí kurátorka Alena Nováková zájemce se zajímavostmi ze světa letniček a poslední provázení ve čtvrtek 21. září věnuje kurátor Tomáš Vencálek jehličnanům. Ještě do 10. září je také možné spojit příjemné nedělní odpoledne v botanické zahradě s poslechem klasické hudby.


22. 8. 2023



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře