Zámek v Uherském Ostrohu – historické prostory s Křišťálovou jeskyní | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zámek v Uherském Ostrohu – historické prostory s Křišťálovou jeskyní

Původně vodní hrad střežící obchodní stezku spojující Uhry s Prahou byl v 15. století přestavěn na renesanční zámek. Do něj lze dnes nahlédnout formou prohlídky historických interiérů či věže. V zámeckém sklepení objevíte unikátní expozice, které vás zavedou do jiných světů.

V podzemí zámku v Uherském Ostrohu objevíte ve třech sálech multimediální expozice, které vás zavedou do fantastických světů. V podzemí objevíte unikátní expozici Křišťálová jeskyně, ve které město navazuje na jeden z neuskutečněných plánů Gundakara z Lichtenštejna z roku 1650. V jeskyni jsou křišťálové stalagmity, uvidíte zde netradiční hru se světlem, které se na ně promítá. Během pěti minut se na nich vystřídá světlo od měsíčního svitu, po ranní červánky, polední sluníčko až po večerní západ slunce.

Ve druhé místnosti je instalace bájné Atlantidy. V podmořském světě můžete zažít interaktivní hru okamžiku – podíváte se na svou duši za zrcadlem nebo si vytáhnete poklad z Atlantidy, který je vytvořený z polodrahokamů.

Ve třetím sále návštěvníky čeká planeta jednorožců Lukuma, kde je úplně jiné světlo než na Zemi. Když přiložíte prst na kořen stromu, tak začne tlouct stejně jako vaše srdce.

 

 

Jedná se o ojedinělý projekt, který je v České republice unikátem. 

Tato prohlídková trasa se skládá z několika místností, kde mohou děti i dospělí zapomenout na vnější svět a mohou se nechat unést interaktivní hrou okamžiku.

 

1. Tajemná řeč vody

Expozice vás zavede do světa tajemství vody a jejích kouzel, zároveň má smysluplně poučit v otázkách zdroje života a životního prostředí, a to kombinací faktů a různých efektů. V rámci interaktivních exponátů se můžete těšit na vodní sloupy nebo cyklus vody.

 

2. Paměť světa - Atlantida

Interaktivní expozice zachycuje na pozadí iluze podmořského světa základní poselství, ve kterém světlo proniká časem a prostorem. Je nositelem života a základním principem trvajícím od vzniku světa, starých civilizací až do současnosti. Druhá část 3D interaktivní expozice nabízí jedinečnou možnost "vstoupit do obrazu", stát se jeho součástí, ocitnout se uprostřed hry světla, ztratit se v zrcadle, zažít pocit 3D prostoru nebo objevovat skrytý poklad. Můžete obdivovat miliony let staré kameny, krystaly, polodrahokamy, krásu obrazů Zdeňka Hajného nebo se nechat unášet tóny hudby a měnících se kompozic obrazů a vesmíru. Tajemná krása starých kamenů se doplňuje s původními pískovcovými úlomky z ostrožského zámku. Tímto jim byl vdechnut nový život a vznikl tak zajímavý odkaz - spojení minulosti se součastností. 

                             

3. Planeta jednorožců Lukuma

Záměrem této prohlídkové trasy je navodit v člověku pocit, že byl hozen časem do jiné dimenze. V tomto případě je to našemu pozemskému vnímání prozatím vzdálená planeta Lukuma. Vizualizace představy je založena na využití světelného efektu a kombinaci vhodných materiálů, zvuků a živlů. Cílem je, aby návštěvník, který vkročí na tuto planetu, pocítil smír a lásku.

                             

Novinka: 

4. Rozhledna a Nesmírná věž 

Materiál obohacený o energii několika generaci dal vzniknout dvěma unikátům. K realizaci byly využity dubové trámy, které dlouhé roky sloužily jako lávka přes řeku Moravu. Věž pod zemí a pravděpodobně nejníže položená rozhledna na světě Vás přesvědčí, že vnější prostor kolem povrchu objektů není totožný s prostorem za bariérou.

                             

SRPEN:

Pondělí: prohlídky v 10:00, 12:00, 14:00, 15:00 a 17:00

Úterý - Neděle: prohlídky v 10:00, 11:00,12:00, 14:00, 15:00, 16:00 a 17:00

 

ZÁŘÍ:

Úterý - Pátek: prohlídky v 10:00, 12:00, 14:00, 15:00 a 17:00

Sobota, Neděle: prohlídky v 10:00, 11:00,12:00, 14:00, 15:00, 16:00 a 17:00

4. 8. 2023



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře