Podzimní radovánky... | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Podzimní radovánky...

Každé roční období má své kouzlo.. Podzim je ale zcela jistě nejbarevnější a nejkreativnější.. A pro děti se dá vymyslet spousta aktivit! Sepsala jsem pro vás seznam činností, které jsou v naší rodině už jakousi každoroční podzimní tradicí. Věřím, že to máte obdobně!:-)

1. Hrátky v listí a s listy - asi jen málokteré dítko by se rádo "nevykoupalo" v hromadě listů! Sbírání listů, lepení, barvení, obkreslování.. listy jsou zkrátka materiál, který by na podzim doma neměl chybět!:-) Na našem facebooku vám určitě ještě dáme tipy na to, co všechno se dá z listů vytvořit.:-)

         

2. Ochutnání dýňové polévky - dýni máme na podzim spojenou s jejím vyřezáváním v době Halloweenu, ale poctivá dýňová polévka určitě také potěší celou rodinu.:-) 

3. Jablečné pečení - děti už odmalička z knížek ví, že na podzim padají ze stromu jablíčka. A co takhle si z nich upéct nějakou dobrotu, třeba jablečný štrůdl? Vaši malí pekaři se do pečení určitě také rádi zapojí a výsledek si užijete všichni.:-)

4. Pouštění draka - vítr asi nikdo z nás nevyhledává, ale na podzim je vítr nepostradatelná "ingredience" k pouštění draků! Pokud se ve vašem okolí koná drakiáda, určitě na ni vyrazte. Pohled na oblohu plnou barevných draků nejrůznějších tvarů bude určitě radostný.:-) Draka nemusíte jen pouštět, můžete ho i nakreslit.

                          

5. Procházka na hřiby - nezapomeňte si s sebou vzit atlas hub, vaše ratolesti určitě bude bavit hledat, jaký hříbek se jim podařilo najít.:-)

6. Tvoření zvířatek z kaštanů - k tomu snad ani netřeba nic psát, kaštánková zvířátka jsme vyráběli už i my jako malé děti a troufám si říct, že kaštanové tvoření je věčné!:-) Moc hezké nápady najdete na stránce lankavemeste.cz.

                       

7. Výroba krmítka pro ptáčky - krmítko se dá samozřejmě koupit, ale největší radost udělá to, co si člověk vyrobí sám. A u dětí to platí dvojnásob.:-) Stačí několik prkének dřeva, hřebíky, kladívko, trocha šikovnosti :-) a ptáčci se mohou těšit na nové místo, kde budou dostávat dobroty. Spousta středisek volného času také organizuje hromadné vyrábění krmítek, takže pokud si nejste jistí, jak by váš výrobek vypadal, můžete se jít inspirovat.:-)

8. Malování nebo tvoření soviček - sovičky jsou symbolem nejen moudrosti, ale i podzimu. Tak už jen vybrat ten správný materiál a můžete se pustit do "sovičkování"!:-)

9. Tvoření z lesních pokladů - v lese je ukryto tolik materiálů, z nichž se dá doslova vykouzlit barevné umění!

            

10. Zapálení svíčky na hřbitově a vzpomínka na ty, kdo s námi už být nemůže, je určitě také něco, na co bychom neměli zapomenout.

 

Krásný podzimní barevný čas :-),

Lucka

 

ZDROJ OBRÁZKŮ: Pinterest, Laňka ve městě, vlastní foto

5. 10. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře