Týden čtení dětem - Pojď, budu ti číst! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Týden čtení dětem - Pojď, budu ti číst!

Jedenáctý ročník tradičního týdne oslav literatury a společného čtení Týden čtení dětem se letos opět koná v netradičním termínu od 4. do 10. října.  Ve městech a obcích po celé republice proběhnou desítky akcí, na kterých se bude číst, vyprávět, tvořit, zpívat, hrát a sdílet.                 

                                        

Slavnostní zahájení se uskuteční v pondělí 4. října Luhačovicích
a přivede do kulturního domu ELEKTRA spisovatelku Petru Dvořákovou, zpěvačku KACZI, herce Miroslava Etzlera a Roberta Jaškówa a soubor oblíbeného scénického čtení LiStOVáNí. Průvodcem programem pro děti z místních základních škol bude herec a moderátor Lukáš Hejlík. Na inauguraci zazní píseň Budu jejich ochráncem, která právě v říjnu slaví své první narozeniny.

                                    

                                    

Čtení dětem přináší jen a jen výhody. Předčítání rozvíjí představivost, paměť i kritické myšlení, které je v dnešní době tak důležité. Čtení a předčítání je jako křižovatka s nepřeberným množstvím cest plných dobrodružství, po kterých se díky nám, rodičům, naše dítko vydává do dospělosti," říká Eva Katrušáková.

Týden čtení dětem je každoročním vrcholem celonárodní osvětové kampaně Celé Česko čte dětem.

Celé Česko čte dětem je nezisková organizace a celostátní osvětová kampaň, jejímž hlavním posláním je šířit myšlenku o zásadním vlivu pravidelného předčítání na emoční zdraví dětí a mládeže. V roce 2020 spatřila světlo světa první písnička pro společnost s názvem Budu jejich ochráncem, kterou nazpívali různí populární interpreti (Richard Krajčo, David Stypka, Mirai Navrátil, Kaczi, Štěpán Kozub a další). Kampaň neříká "Jdi a čti si!", ale "Pojď, budu Ti číst." Je o společném sdílení času, prostoru a emocí.​

 

 

 

 

29. 9. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře