ZUŠ Open bude hostem brněnského Maratonu hudby | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

ZUŠ Open bude hostem brněnského Maratonu hudby

Největší letní brněnský festival Maraton hudby Brno, který rozezní v polovině srpna náměstí, ulice i koncertní sály moravské metropole, i v letošním roce spojil síly s celostátním festivalem základních uměleckých škol ZUŠ Open.

                                  

Společně o víkendu 14. a 15. srpna představí hned na několika scénách nejmladší talenty z Brna, ale i z dalších základních uměleckých škol z různých koutů republiky, například z Chomutova, Vlašimi, Tišnova, Vysokého Mýta, Pardubic, Havlíčkova Brodu, Písku, Olomouce nebo Hradce Králové. Mladé hudebníky si budete moci užít například v kultovních pokojících oblíbeného Bezuličního buskingu osobité výtvarnice Kateřiny Šedé nebo v rámci populární Pianoštafety. Bude jim patřit i muzikálová scéna v atriu Divadla na Orlí, kde v neděli od 16:00 hod. vystoupí finalisté pěveckých soutěží z brněnských ZUŠ společně se studenty divadelní fakulty JAMU. V režii ZUŠ pak bude nedělní odpolední program na nádvoří Staré radnice Brno. V programu, který začíná v 15.00 hod., vystoupí žesťové trio a kapela ze ZUŠ Vysoké Mýto, saxofonové uskupení ze ZUŠ Pardubic, soubor ZUŠ Střezina z Hradce Králové, těšit se můžeme i na skvělé akordeonové Duo Absoluto či na sólové vstupy mladé trumpetistky ze ZUŠ v Chomutově a bicisty z Písku. „Mám obrovskou radost, jak přirozeně se obě kulturní události propojují – skvělý Maraton hudby, který moje milované Brno v létě promění v jedno stále znějící koncertní pódium, a k tomu moje srdcová záležitost ZUŠ Open, při které mě už pátou sezonu okouzlují úžasné umělecké schopnosti stovek dětí ze zušek. Dobré věci se prostě přitahují,“ usmívá se zakladatelka Nadačního fondu, který ZUŠ Open pořádá, světově proslulá mezzosopranistka Magdalena Kožená.

                                  

Umělci nejmladší generace vystoupí v programu multižánrového festivalu Maraton hudby Brno vedle hudebníků, jako jsou Lenka Dusilová, Szidi Tobias, Barbara Maria Willi, Dasha, kapela Květy, Ondřejové Brousek a Gregor Brzobohatý nebo novocirkusový soubor Cirk La Putyka. „Velmi si vážíme prostoru, který Maraton hudby Brno žákům ZUŠ věnuje. Vystupování po boku profesionálních hudebníků, ale i třeba busking v 'dětském pokojíku' od Kateřiny Šedé jsou pro žáky ZUŠ nesmírně cennou zkušeností,“ dodává hlavní koordinátorka ZUŠ Open Irena Pohl Houkalová, která bude programem na nádvoří Staré radnice provázet osobně.

 

Letošní v pořadí pátý ročník celostátního festivalu základních uměleckých škol ZUŠ Open více než kdy jindy upozorňuje na přínos a význam uměleckého vzdělávání, které déle než rok trvající pandemie citelně negativně zasáhla. Velkou část loňského školního roku byly základní umělecké školy zavřené. Proto letošní ročník ZUŠ Open, který pořádá Nadační fond Magdaleny Kožené ve spolupráci se základními uměleckými školami a dalšími institucemi, probíhá opět ve volném termínu od jara do konce kalendářního roku. Program jednotlivých škol je průběžně aktualizován na webových stránkách www.zusopen.cz.

 

5. 8. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře