Cvičte doma s předškoláky | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Cvičte doma s předškoláky

Projekt Se Sokolem do života je tu proto, aby pomáhal rozvíjet pohybovou gramotnost u nejmenších dětí v mateřských školách. Jenže teď jsou všechny školky zavřené, a tak veškeré aktivity včetně těch pohybových jsou na rodičích. Abychom jim tu jejich úlohu trochu usnadnili, přesunuli jsme se z mateřských škol na stranu rodičů a vytvořili jsme sérii krátkých videí s pohybovými aktivitami na doma pro děti ve věku 3 až 6 let.

 

Možná máte už doma s dětmi cvičíte, ale nových nápadů není nikdy nikdy dost. Seriálem vás provede Kateřina Pokorná, která je nejen maminkou dvou dětí, ale také cvičitelkou ústeckého Sokola a fyzioterapeutkou. Cvičení je tedy vymyšlené tak, aby to zábava, ale aby si u toho děti procvičily také jemnou a hrubou motoriku, postřeh i koordinaci a kromě těla zapojily i svou hlavičku. Samozřejmě nemůže chybět ani dcerka Magdalenka.

 

Zvlášť v předškolním období je důležité, aby děti získávaly co nejvíce podnětů. Čím jsou aktivity pestřejší, tím lepší. Není k tomu ale potřeba žádné extra vybavení. Stačí to, co najdete doma, a kus místa na koberci. Všechny cviky vám Kačka s Majdou ukážou, ale fantazii se meze nekladou. Hlavně když vás to bude všechny společně bavit.

 

Všechny aktivity najdete na YouTube kanálu České obce sokolské. Spoustu inspirace na tom, co s předškolními dětmi podnikat za aktivity najdete také na Facebooku Se Sokolem do života a Instagramu České obce sokolské.

 

Kateřina Pokorná

Kateřina má vystudovanou má vystudovanou pedagogickou školu a poté bakalářský obor fyzioterapie na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Zaměřuje se hlavně na fyzioterapii dětí od čerstvých miminek až po puberťáky. V současné době je na mateřské dovolené se čtyřletou Magdalenkou, aktérkou videí, a roční Štěpánkou.

Kromě toho už 19 let působí v ústeckém Sokole, kde vede hodiny cvičení rodičů s dětmi a předškolních dětí. Když zrovna není v práci nebo v Sokole, ráda šije, chodí na výlety s přáteli nebo zajde do kavárny.

 

 

 

1. díl videa najdete právě zde!

 

2. díl - Rodičovská prolézačka

 

3. díl - Posílání míčků

 

18. 3. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře