Zlaté čtení | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zlaté čtení

Svět knih je kouzelný.. díky knihám máme možnost prožít nejrůznější příběhy, rozvíjíme svou fantazii a slovní zásobu a největší knižní "dárek" je ten, když objevíme knihu, od které se doslova nemůžeme odtrhnout.. Možná taky máte s dětmi každovečerní rituál čtení pohádek, kdy vaši malí čtenáři nedočkavě čekají ve svých postýlkách na to, až se s nimi zase ponoříte do literárního světa.. světa, který se nikdy neomrzí, protože láska ke knihám je nekončící.:-)

Taky často přemýšlíte nad tím, kterou další knihu pořídit dětem do knihovničky? Pokud ano, máme pro vás tip, odkud můžete získat inspiraci.:-)

Zlatá stuha

Zlatá stuha je literární soutěž zaměřena výhradně na literaturu pro děti a mládež. Nejlepší knihy jsou vyhlašovány pravidelně již od roku 1992 a výroční cena Zlatá stuha je udělována ve 13 kategoriích. Přinášíme vám výběr několika knih, které v loňskem roce získaly prvenství.:-)

V kategorii "beletrie pro děti" získala ocenění sbírka básní Každá věč má něco společného se štěstím

V kategoriii "beletrie pro mládež" vyhrálo vyprávění gorilího kluka Ponga, který se ze zajetí soukromého zvěřince zazobaného šejka dostal za mříže pražské zoologické zahrady. Kniha M. Pilátové nese název Co vyprávěla gorila.

A jako Antarktida - Pohled z druhé strany je autorská encyklopedie, která Zlatou stuhou byla oceněna v kategorii "literatura faktu pro děti a mládež".

              

Pokud máte doma nadšence do komiksů, určitě jej zaujme oceněný komiks Super Spellsword Sága. Hlavní postavy, dva vybraní čarodějové Klerenc a Eliot, jsou vysláni najít tzv. časomága. Tato kvalitní komiksová komedie je určena dospívající mládeži a napsal ji Michal Menšík, píšící pod pseudonymem Nikkarin.

                                     

Mezi zajímavou kategorii patří určitě také knihy, které vynikají svou výtvarnou stránkou. Tonča a krasojezdec je velké leporelo, které zaujme svou barevností, a proto se také stalo vítězem kategorie "knihy pro mladší děti". Neskutečná dobrodružství Florentina Flowerse, poctivého piráta ve službách madam L. popisuje příběh hocha z dobré rodiny, který se ocitl na pirátské lodi pod velením nejkrutějšího kapitána. Díky ilustracím Magdaleny Rutové získala kniha Zlatou stuhu v kategorii "knihy pro starší děti a mládež".

Zajímavým tipem je kniha oceněna v kategorii "literatura faktu pro děti a mládež" - Hravý průvodce Prahou přináší 19 tipů na výlety Prahou pro rodiny s dětmi. V hravé "příručce" najdete také úkoly a kvízové otázky, takže kniha je určitě velkou inspirací pro trávení času s dětmi v hlavním městě.

                    

Zlaté dítě

Pokud jste kreativní a nápadití čtenáři, pak vás určitě zaujme celoroční soutěž pro rodiny nebo skupiny Zlaté dítě. Cílem je vybrat si jednu z oceněných knih z minulých let a nechat ji "oživit"! Fantazii se meze nekladou, můžete složit báseň, píseň, text zdramatizovat a natočit video, ušít kostýmy, nafotit místa z příběhů, vyrobit loutky nebo třeba založit knize Instagram!:-) Napadlo vás něco?:-) Pokud ano, zrealizujte ho a pošlete na web Zlaté stuhy do konce března.:-) Vítězové se mohou těšit na knižní odměny a pozvání na slavnostní udílení cen Zlatá stuha 2021 do pražského Centra současného umění Dox.

Krásné čtenářské zážitky!

Lucka

20. 2. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře