Zažijte pravou vánoční atmosféru | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zažijte pravou vánoční atmosféru

Již potřetí si pro své návštěvníky zámek Loučeň připravil speciální prohlídky, kdy v každé komnatě najdete jiný vánoční stromeček se svým příběhem.

Po nucené přestávce se již zítra znovu otevře Zámek Loučeň. Zve návštěvníky na Příběh vánočního stromečku.Tak se vydejte s dětmi do zámeckých interiérů v době adventu.

Krásná prohlídková trasa zaměřená na vánoční stromečky, zvyky a oslavu Vánoc bude otevřena až do 17. ledna 2021.

V každé zámecké komnatě na vás čeká zajímavý příběh. Dozvíte se zajímavosti o stromečku staročeském lidovém, stromečku zavěšeném špičkou dolů, dále na vás čeká stromek knížecí secesní, tančící, světelný, cestovatelský, gurmánský, myslivecký, podmořský, atd.

Během prohlídky se také dozvíte, jak se slavily křesťanské Vánoce za první republiky, proč zapalujeme adventní svíčky, co je to půst nebo proč se staví betlém. Tajemstvím vám nezůstanou tradice a zvyky z jiných evropských zemí i z celého světa. Kdo je Děda Mráz, proč se pečou vánočky a nebo proč se chodilo koledovat.

Maminky budou moci navštívit vánoční obchůdek a tatínkové ochutnat vánoční punč. Ten zdejší již po několik let před Vánoci vaří sama zámecká paní Kateřina Šrámková, v době adventu jako Bílá paní.

Rozhodně se máte na co těšit!

Vzhledem k velkému zájmu, si ale místo na prohlídce raději rezervujte.

 

 

          

2. 12. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře