Výlety s dětmi za pohádkou | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výlety s dětmi za pohádkou

Kraj Vysočina oplývá spoustou kopců, hlubokých lesů i rybníků, ale i krásných kvetoucích luk. Najdete zde cesty lemované alejemi a hlavně mnoho historických měst, hradů a zámků. Některé z nich jsou zapsána v seznamu UNESCO.

Zahraniční, ale i Čeští filmaři mají Vysočinu rádi. Víte, že se zde natáčela pohádka Pyšná princezna, Jak se budí princezny, Čert ví, proč nebo pohádkový film Anděl Páně 2?

Dovolíme si představit vám několik pěkných a navštívení-hodných míst.

 

Pohádka Jak se budí princezny se natáčela na mnoha místech Vysočiny. Zřícenina hradu Orlík nad Humpolcem se proměnila v obydlí pro zlou sestru královny Melánii, která bažila po její koruně. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erbovní sál hradu Roštejna posloužil jako komnata prince Jaroslava. Lovecký hrádek Roštejn u Třeště si také střihl roli v pohádce Pravý rytíř.

 

 

 

 

 

Telčský zámek byl domovem například Pyšné princezny Krasomily z Půlnočního království. 

 

 

 

 

 

 

 

Hrad Ledeč nad Sázavou se objevil v mnoha pohádkách. Jednou z nejoblíbenějších je Anděl Páně 2. Místní prostory zámku se proměnily v dobové tržiště, kde se muselo i uměle zasněžovat. Hrad Ledeč se proměnil v pohádce Čertí brko na městečko Pytlov. Hrad Ledeč nad Sázavou láká nejen české filmaře, ale i ty zahraniční. Důkazem toho je natáčení filmu Bídníci, kde si roli hlavní postavy Jeana Valjeana zahrál Gérard Depardieu.

 

 

 

 

Pohádka Čert ví, proč se natáčela i ve sklepení hradu Lipnice nad Sázavou a stejný hrad se stala dějištěm pohádkového filmu Ať žijí rytíři!.

 

Na zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou se natáčel film Andělská tvář. 

 

 

 

 


26. 11. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře