Malebné okolí Kružberské přehrady | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Malebné okolí Kružberské přehrady

Rybníky, přehrada, skály, lanové centrum, naučné stezky a rozhledna s úžasným výhledem! - To vše můžete vidět a hlavně zažít, když se s dětmi vydáte do podhůří Nízkého Jeseníku a prozkoumáte okolí Kružberské přehrady. Náš nový článek vás provede nejzajímavějšími místy této malebné oblasti.

Výlet jsme začali návštěvou obce Staré Těchanovice, kde se nachází moderní areál Davidův mlýn, jehož velkou atrakcí je lanové centrum Vodníkův ráj. Překážky jsou určeny zejména pro děti do 10 let a naše 5letá dcera byla nadšená.:-)

     

Davidův mlýn je obklopen rybníky, takže je zde také možnost rybaření. A hlavně si na rybích specialitách pochutnáte v místní restauraci. Ideální je rezervovat si stůl, ať máte jisté místo. Po dobrém obědě si mezi rybníky můžete udělat pěknou procházku.

      

Davidův mlýn nabízí také ubytování a zajímavé jsou určitě také kreativní kurzy. Pokud máte rádi tvořivost, pak vás určitě zaujme keramická dílna. Milovníci golfu naopak ocení Putting golf. V areálu je také menší dětské hřiště a nechybí tady ani ovce a kozy, což určitě menší děti velmi potěší.:-)

  

Když jsme odjeli z Davidova mlýna a projížděli jsme Starými Těchanovicemi, zaujala nás cestou cedule "Těchanovická vyhlídka". Tato nečekaná zastávka pro nás byla největším překvapením. K rozhledně vede asi půlkilometrová procházka od cesty, kde v pohodě zaparkujete. Těchanovická vyhlídka byla otevřena před dvěma lety a z rozhledny je za krásného počasí úchvatný výhled do krajiny, dokonce vidíte i přehradu Kružberk.

                  

Rozhledna je obklopena loukami, které lákají k proběhnutí. U rozhledny si můžete sednout na parádní dřevěná lehátka, která jsou jako stvořená pro opravdový relax.:-)

        

Naším dalším výletním cílem byla Kružberská přehrada. Auto jsme zaparkovali u penzionu Velké Sedlo, podle něhož je pojmenovaný TV seriál, který se v okolí přehrady natáčel. K vodní nádrži vede od Velkého sedla červená značená trasa a u přehrady budete za necelou hodinku pomalé chůze.:-) Procházka vede kolem skalních útvarů, kde s největší pravděpodobností uvidíte trénovat horolezce. Přehrada není určena ke koupání, ale krásný výhled je určitě také velkou odměnou.:-)

     

Zpátky k autu se od přehrady dostanete opačnou stranou, takže poznáte i druhou stranu břehu řeky Moravice.

V okolí Kružberka se nachází dále spousta cyklostezek a naučné trasy Dědictví Břidlice a Čermákova stezka. Ale o nich zase příště.. :-)

 

Krásné podzimní putování!

Lucka

18. 10. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře