Rybáři na jihu Čech zahajují výlovy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rybáři na jihu Čech zahajují výlovy

Na jihu Čech odstartovaly letošní podzimní výlovy. U hrází největších jihočeských rybníků tak bude znovu k vidění unikátní činnost zástupců Petrova cechu, pokračovatelů jednoho z nejtradičnějších řemesel, jehož postupy se v některých ohledech po celá staletí prakticky nezměnily. I proto jsou výlovy dlouhodobě návštěvnicky velmi oblíbenou a atraktivní událostí.

 

Každý to už alespoň v televizi někdy viděl. Zpravidla už za svítání nasedají pod hrází u hlavní výpusti muži v gumových oblecích do lodí, aby roztáhli síť přes loviště. Nevod objímá v půlkruhu loviště a rybáři ho začínají stahovat. Takzvaní hajní jdou kádištěm, pěšáci bahnem. Na tvářích všech je znát, jakou sílu musejí vynaložit na stažení sítě. po půl hodině už "balík" s rybami směřuje ke kádišti, kde je rybáři třídí. Stejnou podívanou nabídnou rybáři lidem i letos.

Nejatraktivnější budou tradičně výlovy „v krajině dvojího nebe“, tedy na Třeboňsku. Rybářství Třeboň, které je největším producent sladkovodních ryb v Evropě, hospodaří na 439 rybnících o celkové výměře zhruba osmi tisíc hektarů, plánuje od října do listopadu vylovit z cirka 250 rybníků 2100 tun kaprů a 300 tun ryb vedlejších línů, candátů, štik sumců, amurů, tolstolobiků či okounů. Už v pondělí 12. října vyrazili rybáři na Rožmberk, Velký Tisý a Ponědražský rybník. Následovat budou Spolský Velký, Záblatský a Svět.

 

Munický rybník na Hluboké přijde na řadu ve dnech 27. – 29. října

Rybáři z Hluboké nad Vltavou, stejně jako jejich kolegové z Protivína, Blatné, Nových Hradů, plán svých výlovů letos s ohledem na koronavirus nezveřejnili. Výjimkou je Munický rybník na okraji města. Tento výlov je naplánován ve vazbě na státní svátek 28. října a Rybářské slavnosti na Hluboké na 27. – 29. října. Změnu termínu si však rybáři vyhrazují. Podobnou akci mají v plánu i rybáři státního podniku Vojenské lesy a statky ČR na Lipensku. O víkendu 24. – 25. října mají nedaleko Horní Plané v plánu vylovit 140hektarový rybník Olšina přezdívaný Perla Šumavy. Českobudějovičtí městští rybáři budou lovit bez přestávky až téměř do konce listopadu.

 

V nouzi poznáš jižní Čechy a 30% slevy na ubytování

Ani v nouzovém stavu, v němž se nyní ČR kvůli koronaviru znovu nachází, není podle Jihočeské centrály cestovního ruchu nutné ztrácet dobrou náladu a rezignovat na bezpečný pobyt a relaxaci v přírodě. Pobavit se s jihočeským destinačním managementem a lépe poznat tento region lze účastí v soutěži V nouzi poznáš jižní Čechy na facebookovém profilu: https://www.facebook.com/jiznicechy . Od 9. října lze navíc využít na webu www.jiznicechy.cz, v rámci projektu Podzim v jižních Čechách, vouchery s 30% slevami na ubytování.

11. 10. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře