Pohádková Dolní Lomná | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pohádková Dolní Lomná

Nedávno jsme navštívili pohádkové místo Dolní Lomná, které nás tak okouzlilo, že vás s ním musím seznámit v našem novém článku!:-)

Ptáte se, proč jsme ho nazvala "pohádkové"? Důvody jsou hned dva - Dolní Lomná je totiž malebná obec nacházející se v jednom z nejkrásnějších údolí Beskyd. Obcí protéká průzračně čistá horská bystřina Lomná, podél níž vede pohodová cyklotrasa jako stvořená pro rodiny s dětmi. Pokud vaši malí cyklisti zvládnou ujet více kilometrů, můžete se projet až k naučné stezce Mionší. Během cesty se nachází spousta odpočívadel, takže vybrat místo pro svačinku není problém.:-)

          

Určitě už jste zvědaví, jaký je druhý důvod toho, proč jsem Dolní Lomnou zkrášlila přívlastkem pohádková.:-) Natáčela se zde totiž jedna ze scén pohádky "Když draka bolí hlava" s Karlem Gottem! V pohádce sedí drak Čmoudík s dětmi v lavici ve škole - a právě Lomňanské muzeum je původní replikou lomňanské školy z poloviny 19. století, takže filmová scéna v pohádce působí opravdu věrohodně.

   

V muzeu jsou vystaveny fotoobrazy a kostýmy z pohádky a hlavně zde získáte razítko do "Dračí mapy" - to je mapa, kde jsou vyznačena další místa severní Moravy, kde se natáčela pohádka o tomto veselém drakovi s dvěma hlavami.:-) A díky mapě získáte další tipy na výlety s vašimi malými/velkými výletníky!

        

Největší radost našim dětem udělala knížka Když draka bolí hlava, doplněná zdařilými obrázky, kterou jsme v muzeu koupili. Samotnou pohádku jsme viděli až po návštěvě Dolní Lomné a když se v pohádce objevila scéna právě ze zmíněné školy, děti doslova jásaly, že na tom stejném místě byly taky!:-) Před spaním si večer čteme zmíněnou knihu a jelikož naše holčičky už znají příběh z filmu, hezky čtení doplňují svým vyprávěním.

Po návštěvě muzea vám možná vyhládne - pochutnáte si určitě v hotelu Pod akáty, kde dětem připraví speciální dračí nápoj.:-)

  

Dolní Lomná ale ještě nabízí další jedinečná místa, z kterých budete s dětmi nadšeni! URSUS - zážitkové centrum - vám představí unikáty přírody. V centru si prohlédnete dvě expozice - nás nejvíce zaujala expozice Svět živočichů, kde máte možnost vyzkoušet si, jak vidí rys, netopýr nebo třeba medvěd. Poznávat stopy zvířat je taky velká zábava!:-)

 

Po prohlédnutí expozic a možná taky po zakoupení drobného dárečku určitě strávíte delší čas v přihlehlé zahradě. Ta je plná interaktivních prvků a užitečných informací o životě v přírodě. URSUS nabízí také bohatý program pro rodiče, školy nebo volnočasová centra, takže ideální je před návštěvou podívat se na web, zda se právě v den vaší návštěvy v zážitkovém centru něco nekoná.

         

Pokud budete mít pocit, že jsou vaše dítka stále ještě "nevyběhaná" nebo "nevyskákaná", můžete ještě zavítat na Stezku zbojníků, která se stejně jako Lomňanské muzeum nachází v srdci Dolní Lomné.:-)

                  

Krásné zážitky z výletů!:-*

Za redakci Kam s dětmi Lucka

27. 9. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře