Hostýn - nejnavštěvovanější poutní místo na Moravě | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Hostýn - nejnavštěvovanější poutní místo na Moravě

SVATÝ HOSTÝN 

Svatý Hostýn, nejnavštěvovanější poutní místo na Moravě a hned druhé nejpamátnější, schody vedoucí od vodní kaple (kde prý vyvěrá zázračná voda) až do nebe, nebo vlastně do baziliky / minoru Nanebevzetí Panny Marie.

Dále rozhledna (se vstupem 20,-Kč), muzeum Svatohostýnské (zabývající se vývojem Hostýna od prehistorie až po součastnost), lesní hřbitov, větrná elektrárna nebo poctivý smažený sýr v místní hospodě, zkrátka GENIUS LOCI neboli duch místa tomuto místu rozhodně nechybí. 

Možná i vám babička říkávala jdeme na pouť a kolotoče nikde!? Na Hostýně se po celý rok koná mnoho poutí, ta hlavní je konci srpna.

Svatý Hostýn    Rozhledna

Jak na Hostýn? 

  1. Pěšky - na Hostýn se můžete vydat pěšky (nejem z Bystřice pod Hostýnem, odkud půjdeme společně). Na výběr je asfaltová  cesta, po které jezdí autobusy a je vhodná pro kočárek nebo cesta lesem, která je kratší zato prudší a osobně příjemnější. Od parkoviště je to cca 4 - 5 km a cesta zabere 1 - 2 hodiny podle nálady a věku dítěte. 
  2. Autobusem - pár metrů od parkoviště v Bystřici pod Hostýnem najdete zastávku linkového autobusu, který vás zaveze až přímo na samotný Hostýn. 
  3. Autem - na parkoviště vzdálené cca 300 metrů od poutního místa můžou dojet auta pouze se zvláštním povolením, popř. linkový či zájezdní autobus. Doporučujeme nechat auto na placeném parkovišti (50,-Kč den), které je dostanečně velké, dobře značené a nachází se u hřibova ve městě Bystřice pod Hostýnem. 

Výlet zabere půl dne až den, záleží, co všechno chcete stihnout. A pokud jedete směrem ze Zlína, nepotřebujete auto vůbec. Jezdí zde vlak i autobus. 

Další možná cesta na Hostýn je z Rusavy přes turistický rozcestník Bukovina, naučnou stezkou Hostýnské vrchy (turistická modrá) až k rozcestníku Pod Valy, kde odbočíte doprava na žlutou a po pár metrech jste v cíli.

Informační mapa Svatý Hostýn

Pěkný výlet, Karolína :). 

18. 9. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře