Prodlužte si s VyšeHrátkami prázdniny | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Prodlužte si s VyšeHrátkami prázdniny

Už nás čeká poslední prázdninový týden , ale díky VyšeHrátkám si prázdniny můžete "prodloužit". Již po sedmnácté se na pražském Vyšehradě uskuteční Festival pro děti a jejich rodiče. Od 31. srpna do 6. září se můžete těšit na divadelní představení, hudbu, kreativní dílničky a spoustu dalšího. 

 

V rámci letošního ročníku uvede pořádající Studio Damúza také dvě nové autorské loutkové inscenace. V úterý 1. září bude poprvé ve dvojité předpremiéře uvedena inscenace Řeka pro nejmenší diváky od dvou let věku.

Druhou novinkou Damúzy je inscenace Špílmachr. Na VyšeHrátky zavítá ve čtvrtek 3. září. Tvůrci slibují setkání s nejslavnějšími postavami české loutkové historie. Ať už jde o krásnou Jenovefu, Don Šajna nebo samotného Fausta. To vše v netradiční kombinaci loutek, ovoce a zeleniny. Špílmachr bude mít na festivalu svou první reprízu, premiéra proběhne koncem srpna na festivalu Letní Letná.

 

Program je po celý týden určen převážně předškolákům a mladším školákům ve věku od 5 do 12 let dle konkrétní specifikace jednotlivých akcí. Neomezuje se však pouze na divadelní představení. Součástí festivalu bude i několik workshopů různých témat.

 

Hned dvakrát se v rámci festivalu uskuteční workshop kreativního grafického studia Papelote zaměřený na tvorbu vlastního sešitu nebo bloku ze zbytkových materiálů. Dětští účastníci si vyzkouší tři typy vazeb a spoustu nástrojů k výrobě sešitů a bloků. Druhý výtvarný workshop se bude věnovat výrobě opakovaně využitelných papírových ozdob a proběhne pod taktovkou papírnictví Panoply.

 

Z řad batolecích představení se na festivalu objeví pohádky pro nejmenší diváky už od 10 měsíců Batosnění a Ptáček a lev. Dětem od 2 let je pak určena zmíněná inscenace Řeka. Chybět nebude ani široká nabídka jógových workshopů lektorky Lenky Gajdoštíkové.

23. 8. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře