Krásy Rakouska společně s dětmi? Nalezli jsme ráj – údolí Pitztal | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Krásy Rakouska společně s dětmi? Nalezli jsme ráj – údolí Pitztal

Rakousko je nádherná země, o tom není pochyb a určitě existuje spousta míst, kde strávit ideální dovolenou s dětmi. My jsme jedno takové pro Vás objevili – údolí Pitztal.

 

Malebné údolí, kterým protéká řeka Pitze je naprosto ideální pro turistiku s dětmi v létě, ale i pro lyžování s dětmi v zimě. My jsme si jako výchozí bod zvolili vesnici Wenns. Co se týká ubytování, je vždy lepší poptat se u místních lidí, ubytování vás tak vyjde mnohem levněji.

Jako první místo, které musíte v údolí vidět, doporučujeme Hochzeiger, v zimě ideální lyžařské středisko s veškerou vybaveností, v létě ideální místo pro odpočinek s dětmi, kde je přenádherný výhled do údolí.
Letní měsíce jsou na této hoře naprosto okouzlující, nahoru i dolů vás sveze lanovka (do které berou i kočárky a ještě vám s nimi ochotně pomůžou – máme odzkoušeno na vlastní kůži). Už při výstupu uvidíte mnoho pasoucích se krav, které si můžete i pohladit, pokud se nebudete bát. Krom toho je na kopci i mnoho malých poníků.

Co určitě nesmíte vynechat je tzv. „ZirbenPark Am Hochzeiger“, jedná se o zábavnou cca 1 kilometr dlouhoustezku s 12 zastávkami a s 12 kuličkovými dráhami. Po cestě najdete několik skluzavek, obří houpačku nebo například seník, do kterého si můžete z patra skočit. Na konci stezky najdete odpočinkové místo se spoustou jezírek a dalších vodních prvků . Jako bonus pro děti i dospělé doporučuju ochutnávku zmrzliny z borovice „Zirben“, podle které je park pojmenovaný.
Pro starší děti a bláznivé rodiče je na Hochzeigeru několik adrenalinových zážitků jako je například jízda na kárách z kopce dolů.

V zimě je na Hochzeigeru také mnoho zábavy, sjezdovky jsou tu od modré po černou. Lanovky jsou kabinkové i sedačkové, ale najdou se zde i pomy a kotvy. Dolní část areálu je věnovaná dětem a začátečníkům, připravená je zde poma, mírný svah, instruktoři pro děti anebo dokonce i hlídání dětí pro maminky, které si chtějí zalyžovat (připravená je vnitřní hernička, ale s dětmi se chodí i ven). Kromě toho se i v zimě dá využít hřiště s prolézačkami a houpačkami. Mimo to zde naleznete i restauraci s dětským koutkem a meníčkem pro děti.

 

Další místo, které v zimě nesmíte vynechat je Pitztálský ledovec, který je samozřejmě nejlepším místem na lyžování v celém Pitztalu. Pro děti je tu připravený mírný svah s pomou a také snowtubingové dráhy.

 

Co se týká léta, mám pro vás ještě jeden typ a to výlet na tzv. Gletscherstube Pitztal, stezku k vodopádům pod ledovcem na konci údolí Pitztal. Je to velmi příjemná procházka, která se dá ujít s několika malými dětmi (opět máme vyzkoušeno), po cestě můžete pozorovat zvířátka (hlavně náhorní skot), malé vodopády či rozbouřenou řeku v údolí. A co víc! Už dole jim můžete slíbit nádherné dětské hřiště hned vedle téhle krásné přírody a to přímo u občerstvení, které je kousek od cíle a kde výborně vaří. Doporučuji všema deseti!

 

Jako další výlety vám doporučím: Rifflsee, což je romantická procházka kolem jezera, dobře přístupná i pro kočárky, nově zde najdete vor, který vás sveze přes jezero, Mandarfen, to je mírný svah na lyžovaní, krásné dětské hřiště nebo Benni Raich Brücke, což je 94 metrů vysoký most s výhledem do údolí a samozřejmě s dětským hřištěm) a v neposlední řadě Krampuslauf Jerzens neboli pochod krampusáků, který se koná v prosinci a kde dětem rozdávají sladkosti jako u nás na Mikuláše (tyto slavnosti jsou i v dalších vesnicích).



Pitztal nabízí i spoustu dalších míst. Já osobně vám doporučuji si toto místo dát na svůj "wishlist" a alespoň jednou se tam zajet podívat a je úplně jedno jestli v zimě nebo v létě. Tam je totiž krásně pořád!

 

Pro Kam s dětmi
maminka Milada

11. 11. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře