Sankt Johann in Salzburk je perfektním tipem na prázdniny | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Sankt Johann in Salzburk je perfektním tipem na prázdniny

...od Salzburku je tato krásná oblast vzdálena necelých 50 minut, po cestě  A10 jen několik desítek kilometrů směrem k údolí Gastein.

Bouřlivá voda v soutěsce Liechtensteinklamm, nepopsatelně krásné panorama, mezi tím stovky kilometrů malebných chodníčků přes pastviny, to je oblast Sankt Johann-in Salzburg – jednoduše JO.

  

Něco pro nejmenší

Ve výšce 1 750 m najdete ráj pro děti. Kde? Na kopci Geisterberk. Vyvezete se lanovkou Bergbahnen Alpendorf. Přes prázdniny je na kopci Geisterberk znovu veselo. Park zážitků  na  Geisterberku ožívá dětským štěbetáním. Pohodlně se posadíte do lanovky, nebo pěkně pomalu vyšlapete se svými ratolestmi příjemný kopec až na samý vrchol. Jsou zde různá stanoviště a zastavení na tříbení paměti i nový zámek duchů.

  Z nejvyššího bodu na vyhlídkové platformě věže na  Gernkogel-Gipfel, mají malí i velcí krásný výhled na panorama hor a i na víc, než čtyřicet menších i větších stanic: věže k lezení, vodní hry, houpačky, klouzačky, lavičky s vyhlídkou, místo s vílami a trasa skřítků – děti tady budou se zájmem poslouchat pohádky a příběhy o lesních přízracích a skřítcích.

 

Dokonce tuto trasu můžete zdolat pohodlně i s dětmi v kočárku.

Otevřeno je: Od 8. 6. - 6. 10. 2019, denně od 9.00 -17.00 hodin.

 

                           

Známá soutěska Liechtensteinklamm s atmosférou vůkol,  je jako obrázek na pohlednice. Je už svetově známá. Hučící vodopády a místy taková úžina, že obloha je jen malým modrým proužkem. Kolemjdoucí fascinuje už od roku 1875. Její jméno vzniklo díky tomu, že byla darem knížeta Liechtensteina, který ji věnoval  široké veřejnosti. Dal postavit mosty a schody, aby si lidé mohli vychutnat její krásu. A od té doby ji skutečně navštívily miliony lidí. Je oblíbeným místem výletů, hlavně rodin s dětmi.

Dobrá a pevná obuv, vhodné oblečení podle ročního období a krásný zážitek z výletu do rokliny Liechtensteinklamm v St.Johann in Salzburg, budete mít zaručen.

                           

I cyklisti najdou kolem Sankt Johann in Salzburg rozmanité trasy s různými stupni obtížnosti a nároky na kondičku: krátké trasy na kolech pro rodiče s děmi, až po třista kilometrů dlouhou trasu zvanou Tauernradweg, podél řeky Salzach. Lehké chodníčky pro  mountainbajky, ale i náročné trasy.  Pro ty, kteří mají rádi e-bike, jsou právě zde vhodné cesty a chodníčky, samozřejmě i s možností zastavení v typické horské chatě s dobrou domácí kuchyní a osvěžením. 

Na řece Salzach je devět tras k běhání, dvě nordic – walking trasy a dvě „fitness studia“ pod holým nebem – v Sankt  Johann in Salzburg.

Více na www. www.josalzburg.com a www.kamkam.eu

 

 

7. 8. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře