Na Colours zažijete od A do Z! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Na Colours zažijete od A do Z!

Dnes v noci to byl přesně týden, kdy skončil festival plný barev Colours of Ostrava. Ráda bych proto "zavzpomínala" na jedinečné červencové dny, během kterých se jindy poměrně klidná Ostrava proměnila v hudební město, do kterého přijeli nebo přiletěli lidé ze všech koutů nejen naší republiky, ale i světa.

Možná si říkáte, čím jsou Colours of Ostrava tak výjimečné, že jsme jim i na našich stránkách věnovali tolik pozornosti? Důvodů je nespočet! A proto mě napadlo sepsat "barevnou abecedu" :-), díky které zjistíte, že na Colours zažijete opravdu od A do Z!

A - ATMOSFÉRA - Atmosféra na Colours je po celé čtyři dny velmi přátelská, pohodová a jedinečná hlavně v tom, že všude, kam se podíváte, jsou pozitivně naladěni lidé!

B - BARVY - Barvy obklopují návštěvníky na každém kroku - a to nejen nápisy Colours označující samotný festival, ale barevně jsou laděni také lidé, jídlo (letos jsme měli možnost ochutnat třeba růžový burger :-), pití a nejvíc barev je zcela jistě v ČEZ Family Parku, kde i děti pomocí barev zkrášlovaly jednu z atrakcí dětské zóny - dřevěný koráb.:-)

        

C - CIRKUS - Na první dojem by se mohlo zdát, že areál připomíná jeden velký cirkus :-), když na jedné stagi bubnují hudebníci z Afriky a o kousek dál na jiné stagi se linou jemné tóny houslí.. Zde patří velká pochvala zvukařům, že stage jsou tak dobře ozvučněné, že si vychutnáváte jen tu hudbu, která zní z vámi vybrané stage. Takže "cirkus" ano, ale jen v ČEZ Family Parku!:-)

D - DIVADLO, DÍLNIČKY a DĚTI- - Už jen tato tři slova vás musí přesvědčit, že děti ke Colours neodmyslitelně patří a zázemí a program je ně pro vždy dokonale připraven!:-)

E ENERGIE - Energie doslova srší ze všech vystupujících umělců a osobností, kteří (jak také zmínil při slavnostním zahájení Yemi A.D.) tuto energii předávají dále na diváky... a ti jim energii zase s nadšením vracejí!

F - FANTASTICKÝ FAMÓZNÍ FESTIVAL - to je mé osobní nejvýstižnější sousloví pro Colours!

G - GUMÁKY :-) - Letošní počasí Colours opravdu přálo, tak gumáky nebyly potřeba.:-) I přesto někteří gumáky obuli jakožto módní doplněk. A je třeba říct, že se nad tím nikdo nepozastavil. Colours jsou totiž také o svobodě a každý má na sobě to, v čem se prostě cítí nejlépe!:-)

         

H - HUSÍ KŮŽE - Na Colours se pokaždé objeví někdo, jehož vystoupení vyvolá "husí kůži".:-) Pro mě osobně to byl letos Rag´n´Bone Man, který na začátku svého koncertu působil lehce odměřeným dojmem, ale když zazpíval své nejznámější písně Skin či Human a diváci začali zpívat s ním, tak ho to naprosto ohromilo a dojalo téměř k slzám... A to byl zároveň důkaz toho, jak velká je síla mezi interprety a diváky.

CH - CHARITA - Charita je další záslužná činnost Colours. Návštěvníci se i letos mohli účastnit "Tance pro život" a tím přispět na ostravskou ordinaci pro chudé nebo obnovu mokřadů v povodí řek Ostravy a Morávky. Na podporu těchto projektů se nakonec vybralo 300 tisíc korun. Kromě toho na Colours měly své stánky neziskové organizace. Díky projektu "Colours bez bariér" si festival mohou naplno užít i návštěvníci zdravotně postižení, pro něž byl připraven atraktivní bezbariérový areál. Pozornost byla věnována i návštěvníkům se zrakovým či sluchovým postižením.

I - INTERPRETI - Interpreti jsou hlavním lákadlem a organizátoři již během roku postupně odhalují, na koho se fanoušci mohou těšit další rok. První jména jsou většinou známá již pár měsíců po skončení posledního ročníku. Příznivci Colours jsou tak napjatí a poté natěšení, kterého svého oblíbeného interpreta spatří na vlastní oči. Letos diváky určitě nejvíce potěšili například energičtí Shaka Ponk, stále usměvavá ZAZ nebo legendární rocková skupina The Cure.

J - JÍDLO - Jídlo, to je asi jediný problém, avšak příjemný :-), s kterým se na Colours potýkáte, protože nevíte, jakou dobrotu si dát dříve!:-) Burgry, palačinky, domácí krájená zmrzlina nebo nějaká veganská či vegetariánská specialita? Na Colours si pochutná každý.

            

K - KYTARY, KLAVÍR, KLARINET - K vidění je široká škála hudebních nástrojů!:-)

L - LÁSKA - Láska k dětem, láska mezi manželi, kamarády, sourozenci, milenci..:-), láska k hudbě.. Colours jsou plné lásky!

M - MULTIKULTURNÍ A MULTIŽÁNROVÝ festival, to je hlavní myšlenka Colours, která je každý rok naplněna!

N - NOVINKY - Colours jsou nejen do sebemenších detailů výborně připravené, ale zároveň pokaždé překvapí nějakou novinkou. Organizátoři myslí také na přírodu, tak jednou z letošních novinek bylo například nahrazení plastových brček slaměnými.

O - ORGANIZACE - Organizace celého festivalu je vždy zvládnuta na 1*!:-) Všechny akce začínají na minutu přesně. Každý člen obrovské skupiny lidí, která se na Colours podílí, má přesně určenou pozici, kterou zastává bravurně.

P - PŘEDNÁŠKY a PŘEKVAPENÍ - Přednášky jsou nedílnou a velmi oblíbenou součástí festivalu v rámci tzv. Meltingpotu, kterého se letos účastnilo přes 150 řečníků z rozmanitých oblastí. Svými myšlenkami inspirovali umělci, spisovatelé, vědci, učitelé, cestovatelé, sportovci a mnozí další. Velké překvapení čekalo každý večer v Reflex stage, kde se konal "tajný koncert", takže jsme do poslední chvíle nevěděli, kdo vystoupí. A překvapení to bylo pokaždé velmi milé, své fanoušky potěšila např. kapela Mňága a Žďorp nebo Aneta Langerová.

R - RADOST a RELAX - Myslím, že mluvím (píšu :-) za většinu návštěvníků - Colours přináší spoustu radosti a čtyři dny festivalu s tak nabitým programem jsou sice náročné v počtu nachozených kroků (průměrně 20 000 :-D), ale hlavně je to dovolená, na kterou se těšíme celý rok, a neskutečný relax!:-)

S - SVĚTOVÝ - Colours je považován také za světový festival - jednak na něj přijíždějí umělci z celého světa, ale také například britský deník The Guardian zařadil Colours of Ostrava mezi Top 10 letních hudebních festivalů roku 2016. Tak uvidíme, jestli i letošní ročník bude oceněn.:-)

T - TANEC - Tanec je na hudebním festivalu samozřejmostí. Už loni mě ale fascinoval nápad využití dvou komínů, které se nad areálem tyčí do výšky - po setmění si spolu mohou na minipódiu zatančit dva dobrovolní tanečníci a jejich pohyby se v podobě tančících panáčků promítají právě na zmíněné komíny. Tento efekt je opravdu zábavný!

U - UMĚNÍ - Na festivalu můžeme obdivovat umění hudební, taneční, řečnické, divadelní a sami na sobě umění se co nejlépe bavit!:-)

V - VŠICHNI - Colours je festival pro všechny! Na Colours potkáte návštěvníky všech věkových kategorií. Od rodin s mrňousky s hluchadly na ouškách v kočárku až po babičky, které areálem DOV procházejí se stejným úsměvěm, jakoby se sešly někde na kávičce v cukrárně.:-) Poslední festivalový den mají lidé nad 65 let vstup zdarma a to je od organizátorů moc hezké gesto.

W - WORKSHOPY - Workshopy Colours také velmi obohacují a můžete se tak naučit spoustu nových dovedností - zajímavé workshopy se letos konaly například na YouTube Music stage, kde probíhal třeba hip hop dance workshop nebo workshop Tanec západní Afriky. V ČEZ Family Parku měl vydařený workshop pro děti Petr Pěnkava. Děti si připomněly Staré pověsti české.

Z - ZÁBAVA a ZÁVISLOST - Už jsme na konci abecedy a myslím, že z předchozích řádků je jasné, že o zábavu na Colours není nouze.:-) A závislost? Kdo jednou Colours "ochutná", musí chodit už pokaždé!:-)

           

 

 

Lucie Kopáčková

28.7.2019

 




 
-



27. 7. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře