Po medvědích tlapkách...:-) | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Po medvědích tlapkách...:-)

Děti a příroda k sobě neodmyslitelně patří - sbírání šišek, házení kamínků do vody nebo běhání po louce děti snad nikdy neomrzí.:-) Ráda bych vás v dnešním článku pozvala na výlet do Moravskoslezských Beskyd, kde se vydáme na stezku „Po medvědích tlapkách“.

V Beskydech si můžeme vybrat z pěti “medvědích” tras, které jsou rozděleny podle barev a pojmenovány podle zvířecích maskotů - žlutá stezka patří medvědovi, oranžová je liščí, jezevec doprovází turisty po modré značce, krkavec je symbol fialové stezky a v horách nesmí chybět ani zajíc, kterému patří zelená stezka.:-) My jsme si zvolili žlutou medvědí stezku ve zkrácené variantě.:-)

               

Náš výlet začal na Ostravici u Rekreačního centra Sepetná. Zde jsme zaparkovali auto, nasadili batůžky a vyrazili jsme vstříc dobrodružství.:-) Čekala nás 5 kilometrů dlouhá trasa, což je pro dospěláky :-) malá procházka, ale pro dvouleté a čtyřleté dítě celodenní túra.:-) Aby se dětem lépe šlapalo, motivovali jsme je hledáním značky žlutého medvídka na stromě, což zafungovalo výborně. Naše holčičky se předháněly v ukazování značek, takže nám první kilometr utekl velmi rychle.:-) Poté jsme už opustili asfaltovou cestu a začala dobrodružnější část stezky vedoucí lesní pěšinkou. Cestou nás zaujalo "mechové království"mezi kameny, které nás doslova vybízelo k posezení.:-)

Na konci lesní cestičky vykoukl za dubovými velikány první cíl našeho výletu – Medvědí skála, odkud je úchvatný pohled do údolí řeky Ostravice. Tato vyhlídka patří mezi nejkouzelnější v Beskydech a to opravdu můžeme potvrdit.

    

Po odpočinku na Medvědí skále nám žluté tlapky na nejbližším stromě ukázaly další směr procházky. V lese jsme minuli posed, který nás inspiroval k vyprávění pohádkového příběhu, kdo takový posed může obývat… Nakonec vyhrála moudrá sova hlídkující nad lesem.:-) Trasu dále lemovala sjezdovka a nakonec jsme se ocitli na zeleném paloučku, který jsme využili k válení sudů a první letošní opalovačce.:-) A za zmínku určitě stojí i pohled z louky přímo na královnu Beskyd, Lysou horu.

Za necelý kilometr jsme pak úspěšně dorazili k druhému cíli našeho putování – ke Dřevjance U Zbuja, kde jsme se „odměnili“ zelňačkou a Tatrankou.:-) Děti zde byly nadšené z pasoucích se oveček a všude kvetoucích pampelišek.:-)

Kousek od Zbuja se nachází Albínovo náměstí, kde si lovci kešek, kačeři, mohou „chytit“ do sbírky další kešku. Z Albínova náměstí vede trasa až na Lysou horu, nejvyšší horu Beskyd. My jsme ale pokračovali po modré značce směrem dolů. Děti se zabavily obsypáváním se listím nebo hledáním klacíků.:-)

Celý den na čerstvém vzduchu a sluníčku se projevil hned po usednutí do sedaček, kdy naše malé turistky spokojeně zavřely oči a plné zážitků usnuly. A už teď se těšíme, jakou „medvědí trasu“ prozkoumáme příště!:-)

 

Za redakci Kamsdetmi.com Lucie Kopáčková

24. 4. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře