Naše víkendové tipy kam se s dětmi schovat před koledníky | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naše víkendové tipy kam se s dětmi schovat před koledníky

Taky se chcete o víkendu schovat koledníkům? Pak pro vás máme spoustu zajímavých tipů, kam s dětmi vyrazit právě o Velikonocích. Bude totiž krásně a teplo, tak se můžete vydat na jarmark, na zámek, na koncert nebo třeba do parku. 

 

Praha a Střední Čechy

Velikonoce na zámku Dobříš

Zámek Dobříš v čase Velikonoc opět přivítá své návštěvníky svátečně vyzdobený, v rámci prohlídky se dozvíte o zvycích a tradicích těchto jarních svátků. Děti budou moci hádat hádanky, prohlédnout si kraslice, velikonoční zajíčky nebo beránky. 

 

Interaktivní výstava Leporelo v Malostranské Besedě       

Interaktivní výstava, která zavede děti do světa fantazií ukrývajících se v leporelech nejen motivuje k aktivitě, ale především se snaží zapojit jejich přirozenou fantasii. Cesta k pochopení a prožití fantasie vede děti prostřednictvím jejich vlastní aktivity, odpovídající jejich věku, možnostem i zkušenostem. Výstava je rozdělena do tří částí: edukativní, interaktivní a výtvarná.

 

Velikonoční jarmark na zámku Mělník

Pokud nevíte, kam s dětmi vyrazit o velikonočním víkendu, můžete navštívit zámek Mělník. Žádný jiný zámek svým návštěvníkům nenabídne tak krásný výhled na soutok Vltavy a Labe, jako právě Mělník. O víkendu se můžete těšit na velikonoční jarmark na nádvoří s pestrými stánky plnými dobrot, velikonočních výrobků a ukázkami tradičních řemesel.

 

Velikonoční jízdy na Kolínské řepařské drážce

Tradiční a velmi oblíbené jízdy na Kolínské řepařské drážce, tentokrát s velikonoční tématikou.Vlaky budou taženy parní lokomotivou, při nepříznivém počasí jsou k dispozici uzavřené vagóny. Dále bude připraven prodej perníčků s nejen velikonoční tématikou, suvenýry, občerstvení a zábava pro děti (malování na obličej) ve stanici Kolín-Sendražice.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Úštěcké Velikonoce

Největší velikonoční řemeslný jarmark v ČR se koná již tento pátek v Úštěku. Po celý den vás čeká bohatý program, prohlídky, výstavy, expozice a tradiční úštěcká lenghorka dravá, tedy obří slepice s vejcem, která prochází trhem. Děti potěší loutková scéna se Sváťovým divadlem, řemeslné dílny, koníci, poníci, soutěže, kolotoče a spusta další zábavy. 

 

Velikonoce na Duchcově

Přijďte o víkendu hledat velikonoční vajíčka na zámek Duchcov. Čekají vás speciální prohlídky svátečně vyzdobených interiérů a také soutěž o drobné ceny, která spočívá právě v hledání velikonočních vajíček umístěných po areálu zámku či v zámeckých expozicích.

 

Velikonoce na Malevilu

Nedělní odpoledne na Malevilu v Heřmanicích v Podještědí bude velikonoční a zábavné. Pro děti je připraven bohatý program s hudbou a spousta dobrot. Těšit se také mohou na malování na obličej, tvorbu velikonočních dekorací a hledání velikonočních vajíček.

 

Velikonoční veselí v Babylonu

Od pátku do neděle Babylon v Liberci zavoní jarem a oslaví Velikonoce již tradiční akcí. Každý den na vás a vaše děti čeká spousta zábavy. V pátek si užije např. Kouzelníka Hopsíka, v sobotu pohádku o Kulihráškovi a v neděli velikonoční show s kuřátkem. Každý den jsou také připraveny řemeslné a prodejní dílničky, malování vajíček, pletení pomlázek a mnoho dalšího.

 

Pardubický kraj

Jarní slavnosti na Svojanově

První kulturní akcí roku 2019 na Svojanově jsou Jarní slavnosti. Letos proběhnou přímo o velikonočním víkendu, tedy v sobotu a v neděli 20. - 21. dubna. Tato tradiční akce připomíná nástup jarního období a s ním spojené tradiční jarní zvyky a obyčeje. A jaké to byly? To se dozvíte právě v rámci celodenního programu na hlavním nádvoří hradu. Mimo to se můžete těšit na šermířská vystoupení, dobové tance, kejklíře nebo ukázku chladných zbraní. Součástí akce je rovněž tradiční jarmark, kde řemeslníci budou nejen prodávat své výrobky, ale někteří z nich budou předvádět i jejich výrobu. Po oba dny budou probíhat prohlídky interiérů hradu. V rámci okruhu A můžete spatřit i dámské pokoje a schodiště s nedávno obnovenými nástěnnými a nástropními malbami. V průběhu akce bude i hradní restaurace podávat tradiční velikonoční pokrmy. Přijeďte na Svojanov vychutnat si svátky jara všemi smysly.

 

Velikonoce na Veselém Kopci

Návštěvnickou sezónu zahájí velikonočním víkendem také skanzen na Veselém Kopci. Program připomene velikonoční obyčeje. Pro návštěvníky jsou připraveny ukázky zhotovování jarních a velikonočních předmětů – kraslic, pomlázek, tradičního pečiva aj. V sobotu program doprovodi dechový kvintet Mrákotínka z Mrákotína, v neděli ve stejném čase Folklorní soubor Lipka z Pardubic.

 

Královéhradecký kraj

Velikonoce v Podorlickém skanzenu v Krňovicích 2019

Přijďte přivítat jaro do Podorlického skanzenu v Krňovicích. Čekají na vás tematicky vyzdobené interiéry, povídání o tom, jak slavili Velikonoce naši předkové a nebudou chybět ani oblíbené dílničky. Velikonoci začíná nová turistická sezóna ve skanzenu. Jako tradičně se bude péct chleba v historické peci a v případě příznivého počasí budou zpřístupněny výběhy s hospodářskými zvířaty.

 

Velikonoce na Zámku Častolovice

Zámek Častolovice otevře své brány návštěvníkům pro letošní sezónu na Velký pátek. Po celý velikonoční víkend budou v zámeckém parku, v případě příznivého počasí, připraveny hry a soutěže. Na děti se už také těší zvířátka v zámecké minizoo. Zatímco dospělí si mohou vychutnat prohlídku zámeckých interiérů, děti se ve zvěřinci mohou mazlit s králíčky, morčaty, poníky, oslíky, nebo obdivovat pštrosy, pávy nebo třeba lamy. Miniaturní domečky a zámečky pro morčátka a králíky jsou bezesporu pro děti nezapomenutelným zážitkem a v minizoo už se navíc mohou pyšnit letošními mláďátky.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Štístko a Poupěnka - Jedeme na výlet - Karlovy Vary

Motýlek Štístko a víla Poupěnka vás zvou na své zbrusu nové představení, ve kterém  zazpívají nejnovější písně z jejich prvního DVD filmu - Jedeme na výlet. Společně se naučíme, co se má a co ne s písničkou Jojojo nenene, zalítáme si s Letí neletí, pomůžeme Budulínkovi, nepustíme zlého vlka ke kůzlátkům s písničkou Vlk a kůzlátka, vytvoříme největší Stonožku Ponožku, dokonce přijede i Vodník Brekeke a možná si Káča zatančí s čertem... 

 

Den sokolnictví a lovectví na hrad Hauenštejn

V sobotu bude Horní hrad plný dravých ptáků i různých druhů sov. Uvidíte celou řadu dravců a sov rozmístěných po celém hradě, letové ukázky dravců s přednáškami, budete mít možnost podržet si dravce na ruce, připraveny jsou hry a soutěže pro děti i dospělé, lukostřelba, expozice sokolnických potřeb – pohromadě pro vás bude vše, co je jinde jen těžko možné spatřit a zažít! Připravena je i velká hra pro děti s mnoha zastávkami a úkoly a kdo splní stanovený limit bodů bude z adepta pasován na sokolníka, obdrží pasovací královskou listinu a odměnu.

 

Velikonoční jarmark na zámku Zbiroh

Oslavy svátků jara ozdobí na nádvoří zámku Zbiroh tradiční Velikonoční jarmark. Na návštěvníky budou čekat stylové stánky s velikonočním zbožím, ukázky tradičních řemesel a zvyků, lidová hudba či zelené pivo a staročeské velikonoční speciality v zámecké krčmě. Po celý den budou rovněž probíhat komentované prohlídky zámku a speciální prohlídky hradního nádvoří s výstupem na středověkou hlásnou věž. Pro děti budou připraveny zábavné hry s Velikonoční tématikou.

 

Velikonoce na hradě Kašperk

Během Velikonoc můžete navštívit hrad Kašperk a komentovanou prohlídku okruhu Život na hradě. Během velikonočního víkendu zde uvidíte novou divadelní hru hradního divadelního ochotnického souboru Pachmajr s názvem Posel z ráje. Děti se mohou vydat na dobrodružnou interaktivní výpravu, kde se budou mj. učit základům šermu, tance a střelby z luku. Na nádvoří hradu budou připraveny různé aktivity jako např. ražba mincí, skriptorium, výroba pečetí nebo ochutnávka velikonočních specialit. A velikonoční atmosféru na hradním nádvoří dotvoří ovečka s jehňátkem.

 

Jižní Čechy

Středověká řemesla – Landštejn

Pokud nemáte s dětmi plán na neděli, vezměte je na hrad Landštejn, kde se O Slavnosti Zmrtvýchvstání Páně mohou na vlastní oči přesvědčit, jak těžké bylo kdysi vydělat si na chleba. Před hradní bránou předvedou svůj um mistři středověkých řemesel, např. kovář, hrnčíř, přadlena, soustružník, švec nebo bednář.

 

Velikonoční prohlídky zámku Nové Hrady

Od masopustu do Velikonoc – tak zní název výstavy na zámku Nové Hrady, která vašim dětem zábavnou formou přiblíží staré jarní zvyky a obyčeje. Během netradiční prohlídky se dozvíte něco o velikonočních zvycích a tradicích na hradě, v zámku i v chalupě, a to vše v krásném prostředí naší druhé prohlídkové trasy.

 

Vysočina

Velikonoce na Edenu

Zábavní a poznávací centrum Eden v Bystřici nad Pernštejnem si pro všechny návštěvníky připravilo opravdu nabitý, jarně laděný program. Od pátku do neděle se můžete s dětmi těšit třeba na vystoupení dětských souborů s ukázkou lidových tradic, výstavu kraslic, skákací hrad, dětské dílničky, králičí hop, pletení pomlázek či malování na obličej. Uvidíte i řezbářskou show, ukázku práce kováře či výcvik a triky s koněm. Na děti také čekají zvířátka v čele s oslíkem Toníkem a mnoho dalšího.

 

Svět středověkých her

V Jihlavě se otevřela nová výstava, která odkrývá dávný svět Středověku. Mysleli jste si, že hokej či kuželky jsou moderní záležitost? Že hazard ničí lidské životy pouze dnes? Víte, k jaké hře se dají použít zvířecí kosti? Jak vypadal středověký míč? A co dnešní děti – hrají si už jinak než kdysi jejich vrstevníci? To vše, i mnohé další, se můžete dozvědět a vyzkoušet si v jihlavském muzeu na interaktivní výstavě otevírající bránu do světa středověkých her! Výstava je vhodná pro všechny věkové kategorie s chutí si hrát.

 

Jihomoravský kraj

Znojemské Velikonoce

Znojmo během velikonočních svátků ožije bohatým programem. V dílničkách si můžou děti vyrobit dekorační vajíčka, či uplést pomlázku. Zdarma můžete využít projížďku Velikonočním vláčkem, pokochat se výstavou drobného zvířectva, ovečkami nebo soutěží v Králičím hopu. Nebude chybět ani hudební program na Horním náměstí, sbírání velikonočních vajíček s kuřátky ve Znojemském podzemí či velikonočně laděné výstavy s programem pro děti. 

 

Velikonoční Mikulov

Mikulov si od 19. dubna do 22. dubna přichystal bohatý, velikonočně laděný program. Město o víkendu přivítá řemeslný jarmark, vystoupí řada kapel a folklorních souborů a pro ty nejmenší děti budou připraveny výtvarné dílničky a dětská divadelní představení. Děti si také určitě nenechají ujít oblíbené hledání velikonočních vajíček na Kozím hrádku.

 

Zlínský kraj

Velikonoce v parku

Park Komenského ve Zlíně v sobotu ožije svátky jara a Velikonoc. Pro děti budou připravena poznávací zastavení s jarní tématikou, společné zdobení parku a další zajímavé aktivity. Nebude chybět pletení pomlázky, výtvarné aktivity, zdobení vajíček a řemeslné dílničky, ve kterých si děti vyzkouší i tradiční řemesla, jako je třeba vyřezávaní píšťalky.

 

Velikonoční Hanácký dvorek

Muzeum Františka Skopalíka v Záhlinicích u Hulína pořádá akci s názvem Velikonoční Hanácký dvorek. Návštěvníky čeká prohlídka dvorečku a zvířátka, zdobení perníčků a kraslic, otloukání píšťalek a další zábava a tvoření.

 

Moravskoslezský kraj

Hledání velikonočního vajíčka

Většina dětí miluje nejrůznější hádanky a hry. V sobotu ve Faunaparku Frýdek-Místek se z dětí můžou stát malí detektivové pátrající po velikonočních vajíčkách. Za nalezené vajíčko pak získají sladkou odměnu. A jelikož bude hledání probíhat ve faunaparku, o zvířecí společníky nebude nouze - koník, králíci, morčata, slepičky a další zvířátka zpestří dětem sobotní odpoledne.

 

Velikonoce na hradě Hukvaldy

Hrad Hukvaldy patří mezi nejoblíbenější návštěvní místa na severní Moravě. Procházku v okolí největší hradní zříceniny na Moravě vyhledávají rodiny po celý rok. V neděli se také Hukvaldy připojí k oslavám svátkům jara a můžeme zde strávit velikonoční neděli. Pro návštěvníky jsou připraveny tematické dílny, ukázky tradičních řemesel nebo povídání o velikonočních zvycích a tradicích. Zároveň bude na hradě zahájena výstava velikonočních pohlednic. Lidová muzika zpříjemní sváteční atmosféru.

 

Olomoucký kraj

Olomoucké Velikonoce

V Olomouci nás na velikonoční neděli čeká pestrý program pro malé i velké. K svátkům jara patří pletení pomlázek, malování kraslic, farmářské trhy s nejrůznějšími dobrotami nebo folklorní soubory – a na to vše se můžeme v Olomouci těšit. Pro děti budou připraveny tvůrčí dílny, vědecké pokusy, kreativní pískování, zookoutek a děti se také mohou povozit zdarma na koni. Nevšední zážitek přinese určitě také pohled pohled do tvůrčí dílny sochaře a řezbáře Václava Lemona přímo na náměstí.

 

Velikonoční prohlídky na hradě Bouzov

Hrad Bouzov je oblíbeným výletním místem, kulturní památka České republiky a zároveň vyhledávané místo pro filmaře. Pokud tento slavný hrad navštívíte na Velikonoce, čekají vás prohlídky velikonočně vyzdobeným hradem. Hrad oživí velikonoční dekorace a květinové vazby na prohlídkových trasách. Děti se mohou kreativně vyřádit ve výtvarné dílně, která se bude nacházet na I. nádvoří.

 

Další spoustu zajímavých víkendových tipů najdete na našem webu www.kamsdetmi.com.

17. 4. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře