Před deštěm za krápníky jeskyně Balcarka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Před deštěm za krápníky jeskyně Balcarka

 

Dnešek venkovním výletům opravdu nepřál, a tak jsme se s dětmi rozhodli před deštěm ukrýt do jeskyně Balcarka, která se nachází v obci Ostrov u Macochy. 

U pokladen je bezplatné parkoviště a občerstvení/bufet (pouze v sezóně). Po zakoupení vstupenek se musí vystoupat pár schodů ke vstupu do jeskyně, odkud prohlídka začíná.  

               

V jeskyni bylo příjemně, myslím že snad i o něco tepleji než venku. S dětmi jsme zatím vždy chodili pouze po menších nekomerčních jeskyních, které se dají prozkoumat s čelovkami a tak pro ně výlet do velké jeskyně byl novým zážitkem. Prohlídka trvá hodinu, stoupáním dolů i nahoru se jde 330 schodů, celkově cca 700 metrů a není to nic náročného, 4 letá dcera to zvládla sama v pohodě, menšího jsme poponášeli v náručí či na zádech, jak stropy dovolily. 

Děcka měly oči navrch hlavy.  S dcerou jsme fantazírovaly, co nám jednotlivé krápníky připomínají a největší zábava bylo hledat a počítat netopýry, kterých je po cestě požehnaně. 

Prohlídka je v jednom místě doplněna světelnými efekty s hudbou, díky které si můžete vychutnat krásnou akustiku, kterou jeskyně nabízí. 

Nechybí ani jezírko, do kterého si můžete hodit penízek s přáním či "krápník Černoušek", na který si, jako na jediný, můžete sáhnout a opět si něco přát. 

      

Na konci prohlídky je mini expozice představující jeskyni Balcarku jako jeskyni lovců sobů a koní, zimoviště medvědic jeskynního medvěda a jeskyni medvíďat. Ta je doplněna krátkým 6-ti minutovým promítáním filmu o tom, jak lovci lovili. 

        

               

   

Pro KAMSDĚTMI.COM zpracovala Vendula Kolaříková

10. 3. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře