STOP nudě! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

STOP nudě!

STOP nudě! Východočeské muzeum Pardubice je tu pro nás!


Když přemýšlím, kam se vypravit s dětmi, vždycky je jedním z prvních zamýšlených míst Východočeské muzeum Pardubice, jehož stránky navštívím, abych se podívala, co nového a zajímavého mají v programu.

Nevím, jaké zkušenosti máte Vy, ale mně, mým dětem, ale i malým táborníkům, kteří se mnou tráví prázdniny na příměstském táboře, se ještě nestalo, že bychom se zde nudili.

Ale začnu od začátku…

Je tu sobota či neděle, nebo prázdniny, a  já přemýšlím, jaký aktivní program připravit. Cesta vláčkem? Ideální – Pardubice leží na trati Praha – Česká Třebová, takže vlak jezdí každou chvíli.

Vyjdete z nádraží a před Vámi je hned autobusové nádraží, které letos dostalo novou tvář. Lístky na MHD jsme si zakoupili hned vedle východu z budovy.

Upravené nástupiště, autobus nebo trolejbus jede do centra každou chvilku - pro děti je doprava zážitek, pro mě pohoda – nemusím řešit parkování v přeplněném městě, stání v zácpě apod.

Vystupujeme u Zelené brány, poblíž stojí Východočeské divadlo a pro dnešek vyrážíme krásným parkem pod zámeckými hradbami směr zámek. Jindy to vezmeme přes Pernštýnské náměstí, kolem Přihrádku. Věřte-nevěřte, moje děti to tu znají, ale z táborníků by trefila ani ne polovina. O to víc mám radost, že jim mohu rozšířit obzory a zážitky.

Přicházíme na zámecké nádvoří, kde ve společnosti pávů svačíme a jdeme na to. A co jsme viděli?

Jednou to je Archeologická expozice, jindy Sklo, Zbraně, Včely, Hračky, Pohledy, Příběhy animovaného filmu, Příroda v Polabí , Ptáci a další. Najdete zde dlouhodobé, časově omezené nebo tematické expozice (např. věnované Zlaté přilbě, Oslavám  100 let republiky, Pardubicím - městu, Velké pardubické).

Někdy je zámek místem konání akcí  – konají se tu totiž koncerty, přednášky, ochutnávky, soutěže, tematické programy pro školy. Slavil se tu Den archeologie, v listopadu 2018 proběhne Knižní veletrh, chystá se výstava hodin a skleněných plastik a mnoho dalšího.

Za mě si Východočeské muzeum a jeho zaměstnanci zaslouží jedničku s hvězdičkou – za kreativitu, kvalitu i odborné znalosti. Je úplně jedno, jestli se sem vypravíte individuálně, nebo s větší skupinkou lidí na předem řízený program.

Zklamaní určitě nebudete. A domů si  odnesete spoustu zážitků, dojmů a ještě s pocitem aktivně prožitého dne.
Tak až budete v Pardubicích, určitě Východočeské muzeum nezapomeňte navštívit.

 

Petra, říjen 2018

 


28. 10. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře