Naučná stezka v Srbské Kamenici | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka v Srbské Kamenici

Kavárnička v přírodě

Naučná stezka v Srbské Kamenici

Obec Srbská Kamenice je dnes oblíbeným místem regionu České Švýcarsko. Nachází se v okrese Děčín v Ústeckém kraji v údolí řeky Kamenice, asi 12 km severovýchodně od Děčína. Nedávno jsem se dozvěděla, že je zde krásná naučná stezka a hřiště pro děti, tak jsem se vydala s rodinkou na průzkum. Kromě naučné stezky zde najdete také vyhlídku, skalní jeskyni, Ferdinandovu soutěsku a další krásná místa. V letních měsících je zde otevřeno i informační centrum.

Stezka je značená, vede obcí a jejím blízkým okolím. Trasa je opravdu krátká, cca 2,5 km, ale se všemi zastávkami nám to i tak zabralo skoro 3 hodiny, takže ideální výlet na odpoledne. Terén je rovinatý a vhodný i pro výlet s kočárkem. Měli jsme štěstí a zaparkovali na malém parkovišti přímo na začátku stezky. Pokud bude parkoviště obsazené, zkuste jít stezku z opačné strany a zaparkovat u infocentra.

Krmení koz

Doporučuji se na výlet vybavit dekou, piknikovým košem a dobrotami. První zastávkou je Kavárnička v přírodě. V kavárničce je pár stolků a židliček. Pokud budou zrovna obsazené, stačí rozbalit deku a před cestou se trochu posilnit. Vyrážíme po asfaltové silnici a po krátké chůzi dojdeme k Venkovskému zemědělskému muzeu. Naproti je velká ohrada, plná koziček a to je něco pro moji dceru, která miluje zvířata. Znovu vybalujeme deku a dáváme si půl hodinky pauzu na krmení. Vydáváme se opět na cestu a po chvilce zase stavíme, ve hře je tentokrát dětské hřiště s nádherným výhledem na místní kostelík a okolí. Vybalujeme deku, usedáme, svačíme, hrajeme si, je to tu opravdu kouzelné. Pokračujeme dál po stejném břehu říčky Kamenice, po povalové lávce, potkáme dokonce i dřevěného hada. Dojdeme k mostku, který přejdeme a rázem jsme u infocentra. 

dětské hřiště

 

Zde se lze obrátit a jít zase cestou zpět, popř. se můžete vydat po žluté turistické značce na Vyhlídku nad Jezírkem a nebo, tak jako my, zvolit zelenou turistickou značku a navštívit místní kostel sv. Václava. Tato “zelená” vede přes místní sportovní areál, kde se samozřejmě nachází i hřiště pro děti, pískoviště, houpačky apod. Takže vás zde určitě čeká další zastávka. Na vyhlídku i ke kostelu je to celkem slušný kopec, s kočárkem si asi trochu máknete. Každopádně po zdolání kopce se opět napojíme na naučnou stezku a k autu zpět stejnou cestou až ke Kavárničce.

Výlet to byl opravdu krásný, i počasí nám přálo. Pokud se v létě chystáte navštívit Českosaské Švýcarsko, udělejte si zastávku i v této malé vesničce. 

Místo navštívila redakorka Denisa

28. 6. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře