Navštivte Czech Repubrick, lego zemi českých památek | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Navštivte Czech Repubrick, lego zemi českých památek

Před nedávnem jsme navštívili Lego výstavu, která probíhá v suterénu hračkářství Hamleys v centru Prahy. Přiznávám, že jsme vstupovali s lehkými obavami, jak našim čtenářům co nejlépe zprotředkovat, co výstava nabízí. Také jsme netušili, jak zaregují děti a zda je to tam bude bavit. A jejich reakce jsou pro nás a náš videoseriál Tak děti kam? tolik důležité! Ale výstava v mnohém předčila naše očekávání. Odcházeli jsme po třech hodinách, děti naštvané, že už musí domů, my s kilometry filmu k nastříhání. A když jsme předevčírem šli kolem, děti žadonili, ať jdeme na výstavu znovu. A to je myslím nejlepší vizitka! Takže jo, běžte na Czech Repubrick, stojí to skutečně za to!

Níže se podívejte na naši videoreportáž a dále si podprobněji přečtěte, na co všechno se můžete těšit. 

Vendula Dittrichová

 

 

Několik českých památek na jednom místě nově najdete v prostorách spodního patra hračkářství Hamleys. Za vymazlenými modely z kostiček stavebnice LEGO stojí 13 850 hodin práce českých nadšenců, pro něž se lego stalo doslova vášní. Všechny stavby jsou složeny výhradně z originálních lego dílů a nejsou spojovány žádným lepidlem ani speciálně upravenými kostkami.


Na ploše 900 m2 je k vidění asi 30 modelů, složených z více než 2,5 tuny kostiček. Svou velikostí a zpracováním návštěvníky ohromí nejnavštěvovanější české památky, jako jsou hrad Karlštejn, katedrála sv. Víta, zámek Lednice, Hluboká nebo třeba vysílač Ještěd. Jako první dokonce můžete navštívit zrekonstruované pražské Národní muzeum včetně vnitřních expozic nebo Kaplického knihovnu, která se tady na rozdíl od Letné, realizace dočkala. Všechny stavby jsou doplněné o zajímavé milníky naší historie, díky kterým zde spojení „škola hrou“ dostává ten správný význam.

 

Korunovační klenoty na dosah ruky

Absolutním tahákem výstavy jsou české korunovační klenoty vystavené v původně zachovaném trezoru, který je součástí historické budovy, kde se země Czech Repubrick nachází. Klenoty jsou věrnou kopií našeho národního pokladu v měřítku 1 : 1 a návštěvníci je mohou obdivovat ze vzdálenosti pár centimetrů. Velké oblibě se těší i modely složené ze stavebnice LEGO Technic, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet nejrůznější prvky ovládání. Mohou se tak stát pilotem stíhačky, řidičem tahače nebo třeba osvětlovačem hudebního festivalu.

3, 2, 1… Jedeme!

Každých 15 minut se za pomoci časovače spustí vozíček, který vezme několik lego postaviček, tzv. minifigů, na adrenalinovou projížďku po horské dráze. Ta měří skoro 7 metrů na délku a s více než 26 metry kolejí se stává největším modelem svého druhu na světě.

Doprovodný program pro malé i velké

Výstava Czech Repubrick není jen přehlídkou toho, co vše umí šikovné ručičky z lego kostek postavit. Návštěvníci si tu mohou vyzkoušet cameru obscuru, která v dávných dobách pomáhala malířům kreslit podle předlohy, nebo klíčovací místnost, kde lego kostky doslova rostou před očima. Pomocí razítek je tu možné vytvořit i vlastní minikomiks a zapojit se do soutěže o několik cen. Školní skupiny navíc ke každé zakoupené vstupence dostanou pracovní listy, které prověří jejich postřeh. Za splnění všech úkolů je čeká odměna v podobě malého dárku.

Obchod (nejen) pro fajnšmekry

Součástí výstavy Czech Repubrick je i prodejna s exkluzivními sety stavebnice LEGO. Jsou tu stavebnice staré i několik let, které nejsou běžně k dostání. Absolutním sběratelským skvostem je minifigurka Deadpool Duck, která byla vyrobena jen v několika málo kusech. Rodiče se ale nemusí bát se svými dětmi do prodejny zamířit. Za rozumné ceny se tu dají sehnat i minifigurky ze současných sérií nebo stavebnice, které na svou sběratelskou hodnotu teprve čekají.

 

 

Výstava je otevřená denně od 10 do 20 hodin, doporučená doba návštěvy je 90 minut. Všechny podrobnosti o výstavě najdete na www.czechrepubrick nebo na našem Facebooku: https://www.facebook.com/czechrepubrick/.

20. 6. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře