Vánoce za dveřmi, ale kam s dětmi během třetího adventního víkendu? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vánoce za dveřmi, ale kam s dětmi během třetího adventního víkendu?

Poslední předvánoční víkend je tady, pojďte si ho pořádně užít a společně se těšit na Ježíška. Naše tradiční víkendové tipy vám, jako vždycky, nabízejí spoustu akcí, kde se s dětmi rozhodně nudit nebudete.

 

Lampář na Karlově mostě

Lampář v historickém obleku, který rozsvěcí plynové osvětlení pomocí dlouhé tyče, vychází od Křížovnického náměstí a přejde po jedné straně mostu a vzápětí se po druhé straně mostu vrací. S rozsvěcením se začíná současně s rozsvícením veřejného osvětlení - tj. asi v 16.05 - 16.15 (podle toho, jak se bude zkracovat den). Určitě to bude zajímavý zážitek pro každého. 

Zvířátkové Vánoce v Chuchli

Zookoutek v Malé Chuchli neusíná ani v zimě. Můžete tady oslavit Zvířátkové Vánoce. Stejně jako předchozí rok se vám otevřou brány do výběhů a budete mít příležitost předat zvěři malý dárek, třeba ve formě jablíčka.

Dyzajn matket – zima u Národního divadla

Pokud na vánoční shon nemáte náladu, stavte se na výborný svařák, poslechnout si pohodovou muziku nebo s dětmi zhlédnout divadlo. Pro děti bude připravený dětský koutek a vy zatím můžete vybírat originální dárky od českých i zahraničních designérů.

Karlštějnský královský advent

Na náměstí pod hradem vyroste historické tržiště. Nebudou chybět ani nejrůznější laskominy a karlštejnské víno či karlštejnské pivo Karlíček. Na programu je i Loučový průvod s královnou Eliškou, živý betlém nebo ohňové kejkle. Po celý den je otevřený hrad Karlštejn. Takže určitě ideální výlet pro celou rodinu.

Živý betlém na zámku Veltrusy

I letos se vydá živý betlém s průvody k jezulátku. Vycházet se bude od Holandského selského domu a také od hlavní zámecké brány u Veltrus. Průvody se shledají před zámkem, kde na ně bude čekat Panna Marie s Ježíškem a s Josefem. Chybět nebude ani občerstvení. Přijďte a vychutnejte si s námi vánoční atmosféru.

Vánoční Pohádková kovárna

Že nevíte, jaký vánoční stromeček si zdobí čerti, jaký se líbí vlkovi nebo medvědici Máše a co mají ke štědrovečerní večeři nejraději hastrmánci? Tak tohle všechno se dozvíte, když navštívíte Pohádkovou kovárnu o letošních Vánocích. V neděli se můžete navíc přijít poklonit Ježíškovi. Od 13 do 16 hodin pro vás bude připraven Živý Betlém – biblický příběh o narození spasitele.

Betlémské trhy v Třebechovicích pod Orebem

Již čtvrtý ročník betlémských trhů opět nabídne atmosféru staročeských Vánoc, bohatý vánoční kulturní program, zvířátka z betléma a desítky řemeslných stánků. Po celou dobu konání trhů bude otevřené Třebechovické muzeum betlémů.

Putování za Ježíškem v Hradci Králové

Oblíbení maňásci budou dětem vyprávět pohádky, seznámí je s příběhem Vánoc a nakonec jim nadělí sladký dáreček. Procházka s andělem je vhodná pro děti do 8 let, začíná u stromečku na Velkém náměstí a končí u Bílé věže.

Adventní trhy na zámku Svijany

Přijeďte strávit příjemné nedělní odpoledne na vánoční trhy na nádvoří Zámku Svijany. Můžete si zde zakoupit tradiční zboží, vánoční kapry, vánoční stromky, ochutnat regionální speciality, zahřát se svařákem nebo horkou medovinou, zazpívat si koledy a třeba nakoupíte poslední vánoční dárky, které vám chyběly.

Úštěcký advent aneb Ladovské Vánoce

Každoročně se na spoustě míst konají tradiční adventní slavnosti, ale v Úštěku jsou něčím jedinečné. Ani letos tady totiž nebude chybět hromadný inscenovaný slet andělů z kostelní věže - první originální vystoupení v Evropě. Součástí celodenního programu je také třeba ražba andělského groše, prohlídka vodního světa a muzea čertů, jízda na ponících a koních, historická dřevěná střelnice a kolotoč, soutěže pro děti na hlavní scéně, a spousta dalších aktivit.

Živý Betlém na zámku v Telči

Živý betlém tradičně zpestřuje atmosféru v Telči. Komponovaný pořad v podání zhruba šedesáti účinkujících různých věkových kategorií v autentických kostýmech za doprovodu živé hudby vychází z biblického příběhu o narození Ježíše a klanění tří králů.

Vánoční oživlé prohlídky v Punkevních jeskyních

Natopýrů a krápníků jsou všechny jeskyně plné. Ale Duch Vánoc se skrývá jen v Punkevních jeskyních. Přijďte na oživlou prohlídku.  Akce je vhodná hlavně pro děti,ale nejen pro ně. Pokud se budete chtít na tuto akci podívat, zarezervujte si čas, ve kterém chcete přijít.

Večerní vánoční prohlídky v Zoo Olomouc

Vánoční výzdoba v přírodním duchu doplněná decentním osvětlením, které vyvolává v člověku idylickou sváteční pohodu. Všudypřítomný klid působící jako balzám pro duši, a pokud napadne sníh, zářící bílá všude kolem. To je zoo koncem roku. Chladné venkovní počasí je kompenzováno příjemně vytopenými pavilony a teplým punčem v Restauraci Pod věží. Komentované prohlídky jsou v tuto dobu pověstnou třešinkou na dortu.

Ledové království - Pohár města Rožnova

Magická atmosféra nově přicházejícího roku se pravidelně přenáší i na poetické místo Beskyd.  Z desítek obřích ledových bloků o hmotnosti několika stovek kilogramů se skupiny profesionálů i nadšených amatérů pokouší vytesat monumentální ledové i sněhové sochy.

 

Spoustu dalších akcí najdete na www.kamsdetmi.com.

13. 12. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře