S dětmi v Kids&Us | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

S dětmi v Kids&Us

Před zhruba deseti lety vytvořila Natalie Perarnau vlastní metodiku výuky angličtiny. Výuku, která se zanedlouho rozšířila téměř do celého světa a získala si nebývalou oblibu. Co je na ní tak výjimečného? Proč zrovna metodice Kids&Us důvěřuje tolik rodičů, že v Praze vyrostly už čtyři pobočky této školy?

Abych byla úplně upřímná, k výuce angličtiny u nás se stavím velmi rezervovaně. Chodila jsem na základku s rozšířenou výukou cizích jazyků, maturovala z angličtiny a i přes to všechno, když jsem v devatenácti letech vystoupila ve Virginii z letadla, měla jsem pocit, že si nedokážu objednat ani hamburger. Inu, šedá praxe, zelený strom života. Jenže jsem si prošla tehdejším školským systémem s biflováním slovíček, šprtáním třiceti typů minulých časů atd. Mluvíme-li o výuce cizích jazyků dnes, všechno je to takové hravé, veselé, interaktivní, pro děti zábavné. Vidím to u dcery, která má angličtinu druhým rokem na základce. A viděla jsem to i v jazykové škole Kids&Us ve Vršovicích, kterou jsem plna očekávání a možná i předsudků minulý týden navštívila. Její zakladatelka Natalie věří, že děti mají s cizím jazykem začít co nejdřív a ideálně se první slovíčka učit společně se s prvními slovy své mateřštiny. Její metoda je založena na podnětech, které malé dítě získává, na poslechu, porozumění a až následně na mluvení.

Jak tedy konkrétně hodina angličtiny v Kids&Us vypadá? Děti jsou v malých skupinkách dle svého věku. Od první lekce na ně vyučující mluví anglicky (až na výjimky nejsou učitelé z České republiky). Po celý školní rok je lekcemi provází postavička, která (stejně tak jako děti) roste. Hodiny těch nejmenších trvají 45 minut, starších dětí potom 60 minut. Co je ale nejdůležitější, po oněch 32 lekcí se osmkrát odehraje během hodiny jeden ze čtyř příběhů. Není to tak, že by hodina probíhala 8xstejně, ale slovní zásoba je po oněch osm lekcí stejná, stále se opakuje, jen se obměňují hravé prvky resp. různé aktivity, při nichž vyučující slovíčka používá. Každá hodina je velmi pečlivě připravena, vyučující také procházejí přísnými kontrolami i ze španělské základny, tak aby se udržovala metodika ve všech pobočkách na celé světě na stejné úrovni. Já jsem se byla podívat na lekci úplně těch nejmenších, tedy ročních dětí. A pokud si myslíte, že děti, co sotva chodí a neřeknou v češtině ani „táta“, nemohou chápat, co se po nich v angličtině v rámci hodiny v Kids&Us chce, běžte se podívat a budete překvapeni jako já. V rámci své čtvrté lekce zvládly děti reagovat na pokyny typu: take a pillow, knock on the box, rozpoznaly zvířata jako elephant, frog, lion, věděly, kde mají nose či finger. A to jsem byla přítomna pouze prvních 15 minut… Tyto nejmenší provází výukou myška Mousy a první půlrok absolvují hodiny v učebně i se svými rodiči. Velký důraz je také kladen na „domácí úkoly“, u těch nejmenších jde zejména o poslech speciálně připravených audionahrávek. Důležité je také vědět, že pokud byste chtěli přihlásit do Kids&Us své například osmileté dítě, budete odmítnuti, protože to už dost pravděpodobně mělo kontakt s cizím jazykem v minulosti. Jednou z výhod metodiky Natalie Perarnau totiž je, že si své studenty takzvaně vychovává do dalších ročníků.

Kromě klasických lekcí dle rozvrhu se v Kids&Us pořádá také mnoho tzv. mimoškolních aktivit, jako například Little Chef (děti a rodiče si spolu užijí kuchařskou dílnu), Summer Fun (tematické jednodení prázdninové tábory).

Jedním z hesel jazykové školy Kids&Us je „Vstupte na pódium života branou jazyků“. A já bych dodala, běžte se s dětmi podívat na ukázkovou lekci v Kids&Us. Stojí to za to!

Vendula Dittrichová

 

2. 11. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře