Kam bez dětí tentokrát? Třeboň je ideální | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam bez dětí tentokrát? Třeboň je ideální

Seriál „Kam bez dětí aneb i rodiče potřebují chvilku pro sebe“ pokračuje dalším, už šestým dílem. Tentokrát jsme vyrazili do Třeboně.

Třeboň, no jak začít. Je toho tady tolik, víkend na to prostě nestačí. Jezdíme sem pravidelně už několik let. Dokonce moji rodiče tady byli před skoro 40 lety na svatební cestě. Máme město i okolí prochozené a proježděné na kole křížem krážem.

Tentokrát jsme si udělali „výlet“ jenom s manželem. Prostě jsme si to chtěli užít bez těch věčných dotazů, zmrzlin a mluvení. Určitě to sami znáte, prostě občas potřebujete pár chvil jenom pro sebe.

V pátek večer jsme se ubytovali, už tradičně, V Zahrádkách, v malém pensionu se zahradou jenom malý kousek od samého centra města, Masarykova náměstí.

Z nabídky aktivit ve městě nebo okolí vybere opravdu každý, záleží na tom, jestli raději opravdu odpočíváte nebo dáváte přednost aktívnímu odpočinku. My jsme se snažili skloubit oboje.

Páteční večer byl ve znamení dobré večeře a procházky po centru a zámeckých zahradách. Opět jsme zamířili do naší oblíbené Restaurace Beseda. A jako vždycky jsme si vybrali místní výborné kapří hranolky.

Druhý den jsme si půjčili kola, půjčoven je tady hned několik, a vyjeli na okružní jízdu okolo rybníka Svět. Krátká dvanácti kilometrová trasa vede krásnou přírodou, viděli jsme pohádkové jihočeské statky, až jsme dojeli ke Schwarzenberské hrobce. Pak zpátky do města, vrátit kola a hurá do Lázní Aurora. Užili jsme si bazén se slanou vodou a pak ještě zašli do místního Wellness centra Aqua viva do sauny a na masáž. Den se pomalu chýlil ke konci, v plánu byla opět procházka a večeře. Tentokrát jsme zamířili do Pivovaru Regent. Samozřejmě jsme ochutnali třeboňské pivo a pár specialit.

Poslední den jsme si ještě užili plavbu parníkem kolem Světa. A stihli jsme to za 50 minut! I to můžete v Třeboni zažít. A odpoledne hurá domů za dětmi.

Jako vždycky jsme si odpočinuli, načerpali energii a už se těšíme, až se vrátíme.

Další inspiraci můžete čerpat na webovém portále www.kudyznudy.cz nebo na www.ceskozemepribehu.cz.

 

Pro Kam s dětmi Magdaléna Dlouhá

1. 11. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře