Kam bez dětí? Po brněnských barokních památkách... | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam bez dětí? Po brněnských barokních památkách...

Seriál „Kam bez dětí aneb i rodiče potřebují chvilku pro sebe“ pokračuje druhým dílem. Dnes vás vezmeme přímo do centra Brna. Jak zpívá Ivan Mládek - Brno je zlatá loď, za děvčaty z Brna choď. My nepůjdeme za děvčaty, ale za barokní architekturou.

Máte na pár hodin hlídání a nechcete strávit spoustu času cestováním? Pak je ideální projít se po památkách ve vašem okolí. Tak jsem to udělala i já s manželem.
Naše romantická procházka začala na Moravském náměstí, kde jsme navštívili kostel svatého Tomáše a Místodržitelský palác, ve kterém můžete navštívit některou z výstav Moravské Galerie. Naše cesta pokračovala do kostela Nanebevzetí Panny Marie, jedné z prvních barokních staveb u nás. Nachází se na ulici Jezuitská a pokud máte rádi baroko, tak si kostel rozhodně nenechte ujít. Další záchytný bod byl gotický kostel svatého Jakuba, který se pyšní barokními varhany. Nezapomeňte se podívat na Nehňabu. Jedná se o sochu mužíčka, který vystrkuje nahý zadek směrem ke katedrále sv. Petra a Pavla. Podle pověsti se stavitelé kostela svatého Jakuba a katedrály svatého Petra a Pavla vsadili, kdo bude mít dřív postaveno. Mužíček je výsměchem k pomalé probíhající stavbě katedrály sv. Petra a Pavla. U kostela můžete navštívit  můžete i Kostnici. Když si obejdete kostel, dostanete se na Jakubské náměstí, kde se můžete občerstvit. Velký výběr piv, dobré jídlo a dokonce živá hudba.

 Nabití skvělou atmosférou, která panovala na Jakubském náměstí jsme se vydali i ke Staré radnici. Popravdě, vůbec jsme se zde k baroku nedostali, protože nás nadchla  jak radniční vyhlídková věž, tak pověsti které se k ní pojí. Pokud jste zde nebyli, musíte to napravit. Opravdu to stojí za to.
Další naší zastávkou byl Zelný trh, kde se kromě tradičních trhů nachází nádherná barokní kašna Parnas a Dietrichsteinský palác. Kousek od Zelného trhu se nachází Kapucínská hrobka a to pod kostelem Nalezení svatého kříže. Terasu před Kapucínskou hrobkou lemují barokní sochy.

Poslední zastávkou byla již zmiňovaná katedrála svatého Petra a Pavla, kde je převážně barokní interiér. Věže a klenotnice jsou zpřístupněny veřejnosti. My jsme se tam bohužel už nedostali, protože jsme přišli ve večerních hodinách. Ale určitě se tam ještě vrátíme. Víte na jaké české minci se katedrála nachází?

 

Naše procházka za brněnskými barokními památkami bude mít určitě pokračovaní. Spoustu památek jsme nestihli. Mezi ně patří i Špilberk a ten si rozhodně nenecháme ujít.

 

Další inspiraci můžete také čerpat na webovém portále Kudyznudy.cz.  

 

Vendula Kovářová

 

3. 10. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře