Střípky z mini | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Střípky z mini

Strávili jsme tři dny na mini.

Tři dny ve zrekonstruované industriální hale na pražské Balabence.  Tři dny s usměvavými dětmi. Tři dny ve společnosti krásných a originálních produktů šikovných (a převážně českých) designérů a návrhářů. Tým Kamsdětmi.com byl po tři dny ve velmi dobré společnosti.

Ostatní píší o tom, co se jim na mini nejvíce líbilo. Zkusím to taky, ale půjde to těžko, protože... mně se totiž líbilo všechno, resp. nebylo nic, co by se mi nelíbilo…

Vzhledem k věku Eli a Šimona jsem trochu „vynechávala“ věcičky pro ty nejmenší, i když i ty jsem po očku zkoukla a kochala se. U mnoha vystavovatelů to byla sázka na jistotu. Tak třeba Funny Sassy, znáte? Dětský salón opět nabízel střih a krásné účesy třeba alá Elsa. Takže to jsme museli… No a hned vedle TokyoBike. Na těch kolech je snad i škoda jezdit, jak jsou krásná :-) Nesmím samozřejmě zapomenout na kamarádky z Kidtownu, které představovali novinku – Primo, hračku, která učí děti programovat. Nepochopila jsem to ani já, ale většina tatínků u toho stála s otevřenou pusou. Uměla bych si vybrat v arki. Apropo, víte co znamená arki? Jde o finský výraz pro krásné okamžiky každodenního života, a přesně to také v arki najdete.
V prvním patře jsem si v pátek vyhlídla Hravouku, knížku nominovanou na letošní Magnesii Literu. Řekla jsem si, že ji koupím v sobotu, až budu na mini i s dětma, ale ouha, dvacet výtisků zmizelo jako pára nad hrncem. Děti strávily opět nejvíce času v Kufříkově, u Houpacího prkna a v Perfo systém.

No a já? Já jsem se zabořila do stojanu Young Primitive. Tahle brněnská značka mě dostala už dřív a pořád přichází s novýma a (ty musím mít) šatama, leginama, tričkama…

I Kamsdětmi.com bylo na letošním mini hodně vidět. Připravili jsme spolu s úžasnou paní Ivetou z 1. pražské delikatesní zdobení perníčků. V rámci tvořivých dílniček si děti mohly dozdobit perníkové srdíčko a darovat ho mamince k svátku… nebo si ho za rohem sníst. A kdo čekal, až se uvolní místo v dílničce, ten se kochal nejúžasnějšími zdobenými sušenkami, co jsem kdy viděla.

Ale bylo toho mnohem víc! A taky skvělý doprovodný program. Taky vyšlo počasí a pršet začalo až v neděli odpoledne. A taky ten kolotoč a všechno to pouťové kolem!

 

Velký dík posílám paní Tereze Bruthansové a jejímu týmu. Jsem pyšná, že je náš projekt součástí té dobré společnosti, která se říká festival mini!

 

Vendula Dittrichová

17. 5. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře