Novinka roku 2017 - Krkonošská Stezka korunami stromů | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Novinka roku 2017 - Krkonošská Stezka korunami stromů

Stezka korunami stromů, fenomén, který přiláká ročně desetitisíce návštěvníků na Lipno, začíná vznikat v Janských Lázních.

Krkonoše se tak v letošním roce roce dočkají své Stezky korunami stromů, která bude přibližně 1 300 metrů dlouhá. Nová stezka vzniká v úzké spolupráci se Správou Krkonošského národního parku, která je garantem přírodně-edukativního konceptu. Návštěvníci se dostanou nejprve na vodorovnou část stezky, vedoucí až 23 metrů nad terénem. Po 410 metrech se stezka zanoří do podzemí, kde návštěvníci budou mít možnost studovat mikrosvět půdy – od kořenů po nejmenší živočichy. Poté budou postupovat po stezce vzhůru a obdivovat nádherný krkonošský smíšený les.

Stezka korunami stromů Krkonoše jako jediná z dosud realizovaných projektů bude obsahovat podzemní kořenovou část, ze které bude stezka stoupat až do výšky 23 metrů nad zem. Zhruba ve dvou třetinách stezky se bude tyčit 45 metrů vysoká vyhlídková věž. Celá stavba bude bezbariérová, tím bude umožněn přístup až na její nejvyšší místo hendikepovaným, seniorům nebo rodičům s kočárky.

Věž nabídne volný výhled a otevře nové pohledy na východ, jih a západ. Stejně jako na Lipně, bude i v Janských Lázních součástí Stezky korunami stromů suchý tobogán

Projekt bude také obsahovat tzv. interaktivní zastávky, na kterých se budou návštěvníci dozvídat zábavnou formou zajímavosti o lese, národním parku, ochraně přírody nebo fauně a flóře. Naopak tzv. adrenalinové sekce jsou připraveny hlavně pro děti

Stavba Stezky korunami stromů Krkonoše v Janských Lázních by měla být dokončena v červnu tohoto roku.

14. 1. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře