Doprovodný program Festivalu mini je nabitý! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Doprovodný program Festivalu mini je nabitý!

Na úspěšnou premiéru dětského prodejního festivalu mini, jež se odehrála v dubnu, naváže jeho předvánoční edice. Konat se bude na od 25. do 27. listopadu v pražském Kafkově domě, pár kroků od Staroměstského náměstí. Na třech patrech se představí přes sedmdesát značek, designérů, módních návrhářů, nakladatelství a firem, jejichž výrobky a sortiment zaujaly ředitelku festivalu originalitou, kvalitou a výjimečným pojetím a výběrem. „Nedílnou součástí festivalu je bohatý a skutečně pestrý doprovodný program, a to nejen pro děti všech věkových kategorií, ale i pro rodiče.“

DOPROVODNÝ PROGRAM 

 „Děti a jejich rodiče určitě potěší, že na mini vystoupí známý umělec Petr Nikl se svým Blázníčkováním a že se na festival vrátí Studio Damúza, a to i se svým vyhlášeným divadelním představením pro nejmenší Batosnění. K němu se ještě přidá divadelní soubor Kaká, jenž například o první adventní neděli zahraje Vánoční příběh.“ La škola připravila pro děti hudební dílnu, v níž proniknou do autorské improvizace.


Tvůrčí dílnu povedou autoři kreativní krabičky Ani-Muk, v níž si děti vytvoří stínové divadélko, a výtvarné dílny pak ilustrátorka Nikola Hoření (nakladatelství Meander) a Anna Pleštilová z Bylo nebylo, s kterou si vyrobí makovou panenku nebo dopis pro Ježíška. Dále mohou návštěvníci proniknout do skládání origami s novou školkou Koi a vyzkoušet si tisk na trička se zakladatelkou módní značky Shark in the Park. Mezi velmi žádané budou jistě jako minule patřit dílny D.E.S.I.G.N. a D.O.M.E.K., inspirované skvělými stejnomennými knihami a vedené Aeroškolou, během nichž si děti vyzkouší práci designérů a architektů. „Minule děti vytvořily fantastické objekty, byly jsme překvapeny s jakým zápalem dílnu absolvovaly,“ říká Bruthansová. Designérky z uskupení My Dvě pro změnu přichystaly dílnu, jež dětem umožní ponořit se do hry skládání a propojování dřevěných tvarů a ze vzniklých objektů si nainstalovat společnou výstavu. Děti můžou rovněž malovat na keramiku s Vypáleným koťátkem, vytvářet architektonické kreace z oblíbené stavebnice Kapla z obchodu Kidtown nebo si vymalovat vlastní bumerang či frisbee. Po celou dobu festivalu si mohou děti zahrát na redaktory v Polní redakci časopisu Raketa, v níž si mohou vyzkoušet psát na psacím stroji. Cvičení jógy nabídneme tentokrát hned ve dvou různých formách: jednak ve spojení se zábavnou angličtinou od Little Bubbles, jednak v konceptu “maminky cvičí s dětmi” s Lenkou Gajdoštíkovou (BabYoga).


Pro rodiče jsou určeny dílny a semináře na různá témata. Školka Duhovka připravila praktické tipy pro maminky, jak doma připravit v duchu Marie Montessori prostředí pro děti do šesti let. Škola mámy připravily uvede hned seminář o homeopatice proti zimním nemocem a dílnu fotografování dětí s fotografkou Nicole Kotrbovou. Brána k dětem předvede rodičům možnosti zdravého nošení dětí v šátku i nosítku a seznámí je s bezplenkovou komunikační metodou.

K dispozici bude na festivalu i tentokrát vyhlášené dětské kadeřnictví Funny Sassy a ve druhém patře dětský koutek (o víkendu s profesionálním hlídáním od pražské školky Vltaváček) a klidová zóna určená pro maminky, které potřebují nakojit své děti.

Kapacita vybraných programů je omezena, proto doporučujeme včasnou rezervaci na e-mail: [email protected]

Na vybrané programy je vstup zdarma v rámci vstupného na festival (pro děti je vstup na festival do 12ti let zdarma). Na všechny ostatní budou jejich autoři a lektoři na místě vybírat vstupné, jehož výše je uvedena v medailonku každého programu a pohybuje se od 30 do 150 kč. 

Prostor, kde je možné zaparkovat kočárky, se nachází v průjezdu domu vedle vchodu (zde bude hlídač) a částečně též ve vstupním vestibulu. V domě je malý výtah (na golfky), dále pak nákladní výtah, který staví v mezipatrech, kde bude náš personál připravený pomoci snést či vynést kočárek. Doporučujeme si vzít nosítko či šátek na nošení dětí.

Bližší informace o jednotlivých programech najdete na: http://festivalmini.cz/doprovodne-programy/

21. 11. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře