Šest týdnů do Vánoc! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Šest týdnů do Vánoc!

Neletí to nějak moc rychle? „Včera“ jsme se s dětmi koupali na Petynce a dneska už máme začít myslet na Vánoce? A kolikáté že Vánoce už to letos pro děti budou??? No letí, letí to neuvěřitelně, ale nic s tím, milí rodiče, nenaděláme. Takže se pomalu ale jistě smiřme s tím, že Vánoce jsou tu cobydup.

Já se osobně moc těším na ten společně strávený čas a na pohádky. Co se dárků týče, nemám žádná konkrétní přání. Snad „jen“ kromě opravených dveřích v bytě, na kterých už od pondělí pracují šikovní řemeslníci. Ty si ale pod stromeček položím těžko :-)

Děti to ale vidí přece jen trochu jinak. Naštěstí se zatím ani v první třídě neprovalilo, jak je to s tím Ježíškem a dárky, a tak to bude toho čtyřiadvacátého zase bojovka. A na konci té bojovky budou, jak pěvně doufám, rozzářené obličeje a radost.  

No a protože už nám zbývá do té bojovky šest týdnů, začínám se i já porozhlížet kolem a vyzvídat, co by ty rozzářené úsměvy u stromečku zaručilo. Eli má jasno v lyžích a běžkách, Šimon zatím váhá. Pokud jste na tom doma podobně, pak mi dovolte vám představit pár tipů a trendů, které budou podle hračkářství Hamleys těmto Vánocům vévodit.

Zpráva mezinárodního sdružení odborníků na hračky Toy Industry Association ze začátku letošního roku předpovídala, že velmi poroste zájem o hračky rozvíjející tvůrčí schopnosti a dovednosti, které dále využíváme v průběhu celého života. Nyní, kdy se rok 2016 blíží ke konci, to mohou potvrdit i odborníci z Hamleys. Z prvních měsíců provozu Hamleys Praha je znát, že řada rodičů, ale i dětí, dává přednost hračkám, které poskytují možnost rozvíjet své tvůrčí schopnosti. Takové hračky přinášejí nekonečné hodiny smysluplné a zábavné hry pro celou rodinu.

Neméně důležitá, než trendy a přání našich ratolestí, je ale rozmanitost spektra hraček, které mají k dispozici. V průběhu různých fází vývoje mají děti různé potřeby a právě možnost volby a zkoušení různých věcí je jedním ze základních předpokladů pro jejich radost, zdárné formování osobnosti a přípravu pro praktický život. „Všechny děti bez rozdílu si vždycky rády hrají ,na něco´…“ říká klinický psycholog Mgr. Petr Křenek, a dodává: „Řada rodičů zapomíná, že umění si hrát a prožívat hru neovlivňuje množství hraček, ale jejich schopnost nabídnout dítěti takové podněty, které rozvíjejí jeho představivost, stimulují smysly a rozvíjejí schopnosti a dovednosti.“

Konkrétní hračky, které budou pro letošní Vánoce podle Hamlyes, ty nej, vám napíšu zase příště, ale ještě bych vám představila akci, která mi přijde velmi sympatická. Hamleys je jakožto odborník na hračky na trhu již 255 let, ale troufám si tvrdit, že dopis Ježíškovi se v jeho prodejně píše poprvé. I přes všechny ty Santy všude kolem se v Hamleys podporují tradiční české Vánoce a to je moc dobře.  

Pro všechny návštěvníky Hamleys Praha jsou k dispozici speciální dopisy Ježíškovi. Díky nim se letos poprvé stává úžasným zážitkem už samotný výběr hraček, o které si děti Ježíškovi napíší. Mohou strávit odpoledne plné zábavy s předváděnými hračkami, jedinečnými atrakcemi a spoustou pohádkových postav. Na konci mohou přidat na svůj dopis hračky, které je nejvíce okouzlily. Při nákupu hraček z tohoto dopisu pak bude dětem nadělovat i Hamleys! Rodiče získají k jednotlivým dárkům také exklusivní vánoční visačku a pokud nakoupí alespoň za 2000 Kč, dostanou od Hamleys dárek v hodnotě 500 Kč pro celou rodinu. Více informací o akci najdete na microsite vanoce.hamleys.cz

 

No a příště už o těch hráčkách, tak se těšte!

Vendula Dittrichová

10. 11. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře