Lichožrouti dostanou vás i vaše ponožky | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Lichožrouti dostanou vás i vaše ponožky

Lichožrouty máme doma rádi. Tedy do doby, než jsme objevili krásnou knížku Pavla Šruta a Galiny Miklíkové, jsem měla za to, že naše ponožky žere pračka. Pak jsem svůj pohled přehodnotila a už mě ty liché fusky tak nemrzí. Jen ať se pořádně nadlábnou… Knížka o Lichožroutech se dostala v dětské knihovničce do první řady.

Dost ale o knížce, protože hodnotit jsem chtěla filmové zpracování Lichožroutů. Vždycky je to trochu „vošajstlich“ vytvářet film podle knižní předlohy. A u knihy, která má za sebou nejedno ocenění a překlad do dvanácti jazyků, vstupujete do kina s ještě většími obavami. Nic se ale nebojte, na snímku je jeho sedmiletá precizní příprava znát. Možná vás zamrzí, že se některé oblíbené postavy z knížky do filmu nedostaly, ale zas objevíte postavy nové a zamilujete si je jakbysmet.

Co se samotného příběhu týče, pro čtyřletého Šimona byl trochu komplikovaný, zejména poslední třetina filmu. A taky se trochu bál a akční scény (a že jich je ve filmu nečekaně hodně) strávil v mém náručí. Naše prvňačka Eli byla ale doslova nadšená, hltala každou vteřinu a držela Hihlíkovi palce. Oba si ale lichožroutí dobrodružství užili.

Mě zaujala zejména hravá a úžasná animace, scény z pražských ulic mě bavily snad úplně nejvíc. Velkou zásluhu na úspěchu filmu má i skvělý dabing, Kryštof Hádek se snad již jako Hihlík narodil, Jolka Krásná pobaví dabingem moderátorky Jolky Krásné a hlasy Josefa Somra či Stanislava Zindulky pohladí na duši. A když už jsme u toho Zindulky, resp. jeho postavy dědečka, oceňuji, s jakou grácií se tvůrci vypořádali s tématem odcházení.

 

Takže jo, běžte do kina, zas jednou po dlouhé době to fakt stojí za to!

 

Vendula Dittrichová

lichozroutifilm.cz

 

25. 10. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře