Infocentra Skupiny ČEZ - zábava nejen pro zvídavé děti | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Infocentra Skupiny ČEZ - zábava nejen pro zvídavé děti

Opět pro vás máme, společně s naším hlavním partnerem Skupinou ČEZ, pozvánku na netradiční výlet.

Infocentra Skupiny ČEZ jsou určena všem zvídavým dětem, ale i dospělým, kteří se chtějí dozvědět více o výrobě elektrické energie. Jsou umístěna vždy v blízkosti jednotlivých elektráren. O jejich atraktivitě svědčí také vysoká návštěvnost, ročně jednotlivá infocentra navštíví přibližně 200 000 lidí.

Informační center najdete po celé republice hned jedenáct. Jejich seznam najdete zde.

My jsme pro vás vybrali čtyři. Poznáte výrobu energie z různých zdrojů, ale také navštívíte pozoruhodné architektonické a historické památky, i krásnou krajinu.  

 

Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany

Od roku 2015 je v Jaderné elektrárně Dukovany otevřeno zbrusu nové Informační centrum. Zábavnou formou se tady dozvíte nejen spoustu informací o provozu a bezpečnosti elektrárny, ale také řadu dalších zajímavostí o energetice. K dispozici jsou tady nejen dva moderní kinosály, ale i trojrozměrné modely reaktorů. A další zajímavosti, které vás určitě budou bavit.

 

Infocentrum Obnovitelné zdroje a vodní elektrárna Hučák

Infocentrum je umístěno v secesní budově malé vodní elektrárny Hučák v Hradci Králové. Představí vám principy a možnosti využití energetických zdrojů založených na využití síly vody, větru, slunce a biomasy. V expozici najdete historické exponáty dokumentující tradici využívání obnovitelných zdrojů, i exponáty moderní a interaktivní, které vám představí obnovitelné zdroje zábavnou hravou formou.

Děti si v tady můžou hrát s plachetnicemi a solárními autíčky, mohou obdivovat dřevěné kolo na svrchní vodu, autentický model moderní větrné elektrárny i skutečnou mnohatunovou vodní turbínu na nádvoří. Počítačové hry prověří jejich znalost energetických rostlin i zručnost při stavbě přehradní hráze. Bez obav je můžete nechat zkusit vyvolat tornádo - Informační centrum nabízí první fungující model větrného tornáda v České republice!

 

Infocentrum vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně

Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně je vybudována v Chráněné krajinné oblasti Jeseníky. Mnohé její objekty byly umístěny do podzemí a objekty na povrchu jsou ohleduplně začleněny do přírody. Nástupním místem na exkurze do Infocentra a do Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně je Hlavní budova v lyžařském areálu Kouty. Odtud vás spolu s průvodcem převeze speciální autobus do areálu elektrárny, kde v informačním centru shlédnete zajímavý film a poslechnete si výklad průvodce. 

 

 

Infocentra malých vodních elektráren Vydra a Čeňkova Pila a stálá expozice "Šumavská energie"

Při toulkách Šumavou byste si neměli nechat ujít úžasná díla, která dnes patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům - elektrárny Čeňkova Pila a Vydra.

Expozice obsahuje třeba krajinný model území od Modravy po soutok Vydry a Křemelné, historické přístroje i modely vodních elektráren s aktivní simulací technologického procesu. Můžete tady shlédnout některé z tematicky souvisejících filmů a prohlédnout si i blízkou národní technickou památku, malou vodní elektrárnu Čeňkova Pila z roku 1912.

 

 

 

Otevírací doba je u každého infocentra rozdílná. Záleží na ročním období, ale také případné rekonstrukci objektu, proto si vždy pečlivě prostudujte - https://www.cez.cz/cs/o-spolecnosti/kontakty-skupina-cez/informacni-centra.html

Návštěvu infocentra je určitě dobré spojit s prohlídkou elektrárny. Nechte se trochu nalákat a prohlídněte si také virtuální prohlídky - https://virtualniprohlidky.cez.cz/

28. 9. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře