Víkend se blíží! Už víte, kam vyrazíte na výlet? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Víkend se blíží! Už víte, kam vyrazíte na výlet?

Víkend slibuje skoro letní počasí. Určitě by byla škoda nevyrazit někam na výlet. Pokud váháte nebo vám došla inspirace, naše víkendové tipy vám poradí.

 

Oslavy otce vlasti

Tento rok patří Karlu IV. a vy můžete být u oslav také. V rámci openair festivalu Všechno nejlepší, Karle IV.!  na Karlově náměstí. Program je nabitý a užijí si ho určitě i děti. Připravané bude historické tržiště, dětské dílny, ukázky řemesel, uvidíte tu žebráky, zloděje i středověké komedianty, žongléry…

 

Rodinný minimaraton

Víkend bude v Praze maratonský a vy se můžete zapojit také v rámci Rodinného minimaratonu. Na rozdíl od klasického maratonu měří trasa pouhé tři kilometry, a tak ji zvládnou maminky s kočárky, tatínkové s mladými sportovci i ti, kdo ještě nemají na delší závod natrénováno. Registrovat se můžete ve Sport Expo na Výstavišti Holešovice.

 

Bitva národů na Petříně

Bitva národů je divácky atraktivní světový turnaj, kterého se účastní bojovníci ze všech koutů světa. V opravdovém brnění se zbraněmi skutečně bojují o vítězství v historickém středověkém boji.  Neoddělitelnou součástí každého turnaje je také tržiště, můžete si tady vyzkoušet připravená brnění, historické kostýmy a ozdoby nebo ochutnat autentické jídlo a pití.

 

Svátek matek na zámku Loučeň

Druhou květnovou neděli slaví svůj svátek všechny mámy, mamky, a maminy, na zámku Loučeň budou mít vstup zdarma. Uvidíte, ale i několik rytířských soubojů a scének, můžete si zkusit pět rytířských dovedností: střelbu z katapultu, výcvik sokola, zápolení, jízdu na koni a taktiku vedení boje. Připravená bude i dobová výzbroj a další středověké radovánky.

 

Lodě na Labi v Nymburku

Co vše bude v Nymburku připraveno? Plavby lodí Král Jiří, výletní lodí Blanice a výletní jachty. Módní přehlídka v plavkách, létající muž, ukázky a projížďky v lodích, speed boats, pohádka pro děti, občerstvení. Prostě zábava pro celou rodinu

 

Slavnosti perníku v Pardubicích

Pokud máte rádi sladkosti a hlavně perník, nesmíte chybět na Slavnostech perníku v Pardubicích. Každé dítko si bude moci, za laskavého dohledu Baby Jagy, uloupnout perník z perníkové chaloupky nebo si vyzkoušet sedání na lopatu. A to rozhodně není všechno.

 

Den řemesel pro děti na Babiččině dvorečku

Tradiční řemeslný den, kde si děti vyzkouší různá stará řemesla, budou mít možnost vyrábět si v dílničkách a získat "výuční list". Připravena bude spousta zábavy, nových informací i dovedností. Na dvorečku vás kromě řemeslníků čekají i mláďátka - selátka, kuřátka, kačátka, kůzlata, jehňata i muflončata. Přijďte strávit příjemný den s dětmi a ukažte jim, že řemeslo mívalo (a dnes opět má) zlaté dno.

 

Zahájení sezóny ve Šťastné zemi

Největší přírodní zábavní areál Šťastná země nedaleko Turnova se připravuje na slavnostní zahájení sezony. Uvidíte dobývání hradu Trosky, rytířské hry a nejen to. Připravena bude zábava pro celou rodinu.

 

Festival Vltava open

Přijďte zahájit další plavební sezónu na festival Vltava Open do Týna nad Vltavou a bavte se jako kapitáni. Připraveny budou plavby lodí z Českých Budějovic a Hluboké, program pro rodiny s dětmi, geokvíz, soutěže, koncert a mnoho dalšího. Pruhaté triko bude rozhodně vítáno!

 

Cesta pohádkovým lesem

Přijďte se podívat na skok do pohádkového lesa v Rosicích u Brna, kde najdete Ježibabu, Koucoura a botách, Popelku, Karkulku a mnoho dalších pohádkových postaviček.

 

12. sezóna parního vlaku na Osoblažsku

Již 12 let jezdí na unikátní úzkokolejce na Osoblažsku parní vlak. Zahájení sezóny začne v Třemešné a vlak se slavnostně vypraví v čele s dvěma parními lokomotivami na cestu do Osoblahy, kde bude připravený doprovodný program. Zvláště děti se můžou těšit například na dětské atrakce nebo jízdy na koních.

 

Hezký květnový víkend přejem všichni z redakce. 

Spoustu dalších tipů kam s dětmi, najdete v naší bohaté databázi na webu. 

4. 5. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře