Hamleys – zábava začíná, už i v Praze! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Hamleys – zábava začíná, už i v Praze!

Obchody Hamleys po celém světě plní davy nadšených dětí. Hamleys je totiž značka, kterou s dětmi pojí důležité pouto – opravdová láska k hračkám.

Jakmile překročíte práh obchodů Hamleys, ocitnete se ve světě plném radosti a úžasných zážitků. Přes rachot a pískání hraček slyšíte nadšený smích. Hračkářství Hamleys totiž mají jednu důležitou zvláštnost – děti si zde mohou opravdu hrát! O živou atmosféru v Hamleys se starají školení demonstrátoři hraček, lidé s hereckým talentem. Ti dokáží vtáhnout do hry děti i dospělé a dávají tak Hamleys nezaměnitelný charakter místa, kde hračky ožívají.

Sortiment Hamleys představuje tisíce různých radostí pro návštěvníky každého věku – od těch tradičních až po high-tech vychytávky: plyšáci, panenky, auta, modely, venkovní hračky, stavebnice a mnohem více. 

Hamleys World Prague, který otevře své brány 5. května 2016 v ul. Na příkopě, však nabídne ještě víc!

Toto nejzábavnější hračkářství ve střední Evropě bude doslova zábavním parkem díky originálním atrakcím, jako je obří kolotoč, závodní autíčka, skluzavka nebo vesmírná raketa.

Všechny hračky v Hamleys inspirují děti v jejich dalším tvůrčím rozvoji, ať už se jedná o výrobky oblíbených značek, nebo produkty speciálních vlastních řad Hamleys. Jejich kvalitu oceňuje i britská královská rodina, která si právě Hamleys zvolila za svého oficiálního dodavatele hraček.

Historie Hamleys

Stejně jako každé dítě, byl i malý William Hamley snílek – snil o tom, že si otevře to nejzábavnější hračkářství na světě, a to taky v roce 1760 udělal. Svou „Noemovu archu hraček“ zaplnil vším od hadrových panenek po cínové vojáčky. Když v roce 1837 usedla na anglický trůn královna Viktorie, bylo už hračkářství Hamleys v Londýně proslulé, scházely se zde celé rodiny. Hamleys se stalo postupně hitem a v roce 1881 otevřela firma novou pobočku na slavné Regent Street. Hamleys tak dostalo dalších pět pater plných hraček.

Dvacátá léta minulého století byla pro Hamleys – jako ostatně pro všechny – velice obtížná. V roce 1931 zašla hospodářská krize tak daleko, že musel být obchod zavřen a celá flotila koňmi tažených zásilkových vozů byla odstavena. Ale i ve skutečném světě to občas funguje jako v pohádkách, a tak i tento příběh má šťastný konec: všichni v Hamleys tvrdě bojovali, aby získali zákazníky zpět, což se jim v roce 1938 skutečně povedlo.

Dokonce ani pětinásobné bombardování při leteckých útocích na Londýn obchod Hamleys nezastavilo! Zaměstnanci v cínových kloboucích měli službu u vstupu a přinášeli hračky z prodejny, aby je ve dveřích odevzdali zákazníkům.

Po válce se obchod vrátil do obvyklých kolejí. Festival of Britain v roce 1951 s sebou přinesl velký salon pro panenky i rozsáhlý model železnice, jenž hypnotizoval děti každého věku. Ani nová královna Alžběta II. nezapomněla na své kamarády z dětství. Princ Charles i princezna Anna dostávali hračky z Hamleys a v roce 1955 poctila Její Veličenstvo Alžběta II. tuto značku druhým královským oprávněním obchodníka s hračkami a sportovním náčiním.

Postupně vyrostla další hračkářství Hamleys po celém světě a další, největší ve střední Evropě, bude začátkem května 2016 otevřeno také v pražské ulici Na příkopě.

Hamleys ve světě

V současnosti je Hamleys silným globálním brandem s více než 255 lety bohatých zkušeností v oblasti dětské zábavy a tvůrčího rozvoje. 70 prodejen Hamleys je zákazníkům k dispozici ve 22 zemích světa a nejčerstvějším přírůstkem je Hamleys World Prague, který se zároveň stává největším obchodem s hračkami ve střední Evropě. Po úplném otevření budou hračky a atrakce pražského Hamleys zabírat plochu celkem 6130 m2.

Více najdete na www.hamleys.cz.



11. 4. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře