Seznamte se s půvabnými knížkami „O prasátku Lojzíkovi” | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Seznamte se s půvabnými knížkami „O prasátku Lojzíkovi”

Znáte prasátko Lojzíka? Že ne? Postavičku Lojzíka vymyslela autorská dvojice Pavel a Táňa Ondrašíkovi a vydalo nakladatelství Petrkov. Zatím vyšly dva díly (Cesta za nosem a Pozdrav slunci) a před Vánocemi se na pultech objeví díl třetí „Jak vycvičit vrabce”. Knížky o prasátku s dlouhým nosem a jeho nerozlučném kamarádovi vrabci Čepeřákovi jsou plné nádherných barevných obrázků s krásnými detaily.

„Lojzík vznikl jako jednoduchá kresbička kuličkovým perem — ten jeho chobůtek nás hned rozesmál,” popisuje Lojzíkovo narození výtvarník Pavel Ondrašík. „Možná na nás jen dělal dlouhý nos, ale my jsme ho přesto adoptovali. Od prvního okamžiku bylo jasné, že jednou bude Lojzík z ilustrací vykukovat a rozběhne se, kam on sám chce... a možná i do večerníčku." 

 

Cesta za nosem (2011)

V prvním dílu se Lojzík narodí a zjistí, že mezi své sourozence nezapadne, protože má nos jako chobot. I když ho mají rodiče moc rádi, Lojzík se stává terčem posměchu a různých kulišáren od svých sourozenců. Osud mu však do cesty přivede dobrého kamaráda, vrabce Čepeřáka. Spolu se rozhodnou utéct a najít Lojzíkovi novou rodinu. Knížka si můžete objednat ve třech různých velikostech a ve variantě česko-anglické.

Pozdrav slunci (2014)

„Linka příběhu druhého dílu Lojzíka vznikla na naší sedmiměsíční cestě po světě. Jednoho dne jsme si řekli, že potřebujeme pauzu, a tak jsme s Pavlem opustili práci a odjeli. A Lojzík jel s námi. První země, kam jsme se vypravili, byla Indie. Lojzíka to nasměrovalo, stejně jako nás,” říká autorka textu Táňa Ondrašíková.

Lojzík ve druhém dílu trochu povyroste a spolu s vrabcem Čepeřákem se vydává na svou první velkou cestu... Trápí ho totiž bolavá záda kvůli dlouhému nosu a maminka ho proto posílá na prázdniny za tetou, učitelkou jógy. Má to ale jeden háček, teta totiž nebydlí ve vedlejší vesnici, ale za oceánem — v daleké Indii.

Příběh je ovlivněn východní filozofií, přesto zůstává dětský a hravý. Do tajemného světa se čtenář lehce přenese díky kouzelným celostránkovým ilustracím Pavla Ondrašíka, které jsou plné zábavných detailů.

 

 

Pokud budete poctivě sledovat náš portál a facebook, těšit se můžete na soutěž o knížky s Lojzíkem a také Vás budeme samozřejmě informovat, až vyjde třetí díl.

Lojzíkovy příběhy se dají pohodlně objednat na e-shopu knihkupectví Petrkov, které knížky vydalo a doručí Vám je zdarma:

http://www.knihyhb.cz/obchod/product_info.php?products_id=128014

http://www.knihyhb.cz/obchod/product_info.php?products_id=135651

 

Nabízíme také odkaz na krátkého animovaného Lojzíka:

https://www.youtube.com/watch?v=Op_ZhWSGSUs.

 

A to nejdůležitější — všechny informace o Lojzíkovi, o všech knížkách a chystaných aktivitách najdete na stránkách: http://www.prasatkolojzik.cz.

13. 11. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře