Letošní Vánoce ovládnou chytré hračky! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Letošní Vánoce ovládnou chytré hračky!

Letos Ježíšek vybírá chytré hračky, které podporují dětskou fantazii a kreativitu.

Rozzářené oči dítěte držící v rukou zamilovanou hračku jsou koloritem krásných a šťastných Vánoc. Není ale hračka jako hračka. Některé  dítě pobaví a zabaví, vyvolají jeho zvědavost a hravost, ale u jiných vidíte, jak se z něj stává malý stavitel nebo organizátor a začíná snít o velkých věcech, aniž by ještě plně chápal svět kolem sebe. Když jsem před rokem zakládala prodejnu Kidtown, hledala jsem na jedné straně možnost, kde se realizovat po mateřské a na druhé smysluplnou aktivitu, na kterou bych mohla být hrdá. K chytrým hračkám mě přivedl syn Adam. Viděla jsem, jak se začíná rozvíjet a jinak přemýšlet, když si rozbalí stavebnici Kapla,s jakým zájmem a entusiasmem se znovu a znovu pouští do stavění budov a věží a jak se se stavebnicí v rukou těší na svoji další budovatelskou misi.

Pochopila jsem, že inteligentní hračky jsou klíčem k posílení jeho myšlení a rozvoji osobnosti, aniž by si přestal
hrát. Dnes mám zkušenosti s celou plejádou inteligentních hraček, stavebnic a her a snažím se prodávat jen ty, které patří ke světové špičce.

Nejgeniálnější, a přitom nejjednodušší hračkou je stavebnice Kapla. Dřevěné destičky z pečlivě vybíraného
borovicového dřeva, na milimetr přesně řezané a navlas stejné vám umožní postavit naprosto úchvatné stavby. Vaše děti s nimi postaví katedrály, města nebo mrakodrapy.

Druhou hračkou, kterou jistě oceníte jsou smyslové kostky Sensory Blocks. Skládá se z 16 dřevěných kostek, se čtyřmi různými náplněmi (voda, písek, korálky a plexisklo), ve čtyřech různých barvách a tvarech. Kromě klasického stavění si děti poznávají různé barvy, tvary a skupenství. Navíc ty korálkové chrastí a to děti vážně baví.

Menší sestrou smyslových kostek jsou Rainbow blocks - kostky duhové. Jejich sada se skládá z 24 kostek různých tvarů s různobarevnými plexiskly. Tyto kostky jsou o něco menší a lehčí, než Sensory blocks, jsou tudíž jednoduše uchopitelné i maličkými ručičkami těch nejmenších dětí.

Oba sety mají profesionální atesty pro děti do 3 let, doporučený věk u sady  „Rainbow“ je 12 měsíců a více, a „Sensory“ 18 měsíců a více. Hračky se však hodí klidně i pro menší děti.

Trojici chytrých, smysly a vědomosti rozvíjejících hraček doplní magnetická stavebnice MagnaTiles. Magnetické destičky vaše děti zabaví na dlouhou dobu, děti díky nim již v raném věku pochopí základy matematiky. Děti z nich naprosto intuitivně
staví krásné stavby.  

To, že nejen k Vánocům patří knihy je obecně známo. A že vaše děti ještě nečtou? Potom je určitě zabaví knihy úžasného francouzského autora Hervé Tulleta, které skoro ani knihami nejsou. Jsou totiž zdrojem neomezené zábavy.

První z nich, kterou bych vám ráda představila, je Hra na žížaly. Jednoduše si namalujte na ukazováček smajlíka a pak už nechte své dítě objevovat usměvavé kytky, komíny, dinosaury a další.

Druhou knihou v pořadí je hra Hra se zrcadlem. Tisk v černé barvě na zrcadlovou plochu umožní dětem objevovat svůj vlastní odraz a dívat se na překrývající a měnící se tvary při otáčení jednotlivých stránek.

Třetí, velmi zábavnou knihou je Hra na trasu, která děti vybízí k tomu, aby  svými prsty sledovaly různé stopy na stránkách a otáčením rozpůlených stránek tvořily své vlastní trasy.

Ne nadarmo se říká, to nejlepší na konec. Mým a hlavně Adámkovým favoritem je Hra ve tmě. Velice originální kniha, která s vámi bude cestovat vesmírem a to bez opuštění vašeho pokoje! Díky ní můžete cestovat k měsíci, tancovat s hvězdami a nechat se unášet vesmírnými představami. Navíc je natištěna fosforeskujícím inkoustem a po nasvícení svítí ve tmě.

Věřím, že všechny zmíněné knížky vaše děti zabaví na dlouhou dobu. A pozor, kdybyste měly pocit, že je vaše ratolest dlouho zticha nebo ji nemůžete najít, tak se podívejte do koupelny, jestli si tam třeba neprohlíží Hru ve tmě.

Přeji vám krásné Vánoce.

Jana Vyhlídalová, Kidtown.cz

 

Pro všechny členy klubu Kam s dětmi máme dobrou zprávu. Na všechny hračky i knížky od Kidtown.cz můžete získat skvělou slevu. Více informací v sekci KLUB na našem webu!

11. 11. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře