Dětské školní batohy BOLL dostaly vysvědčení | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dětské školní batohy BOLL dostaly vysvědčení

V srpnu jsme v rámci projektu „Testováno maminkami“ připravili soutěž o čtyři dětské školní batohy BOLL a byli jsme moc zvědaví, jak si batůžky povedou v náročném testování čtyř školáků. Po prvním školním měsíci dostaly své první „pololetní“ vysvědčení a vysloužily si 1! Pokud vás zajímá, jak si vedly, přečtete si hodnocení od maminek, které ponecháváme v plném znění. Je fajn, že maminky spolu s dětmi našly i prostor ke zlepšení. Jsme moc zvědaví, jaké bude vysvědčení batohů na konci školního roku, ale na to si ještě chvilku počkáme.

 

Ester Fišerová:

Dcera je ve čtvrté třídě, 3 roky nosila ABB SunCe. Kdybychom Boll nevyhráli, sama by si vybrala jiný, protože Boll jí připadá "málo hustej dyzajn". :-) Mně osobně se barva a celkový design líbí, uvítala bych větší barevnou škálu na výběr. Po měsíci denního nošení na batohu není znát špína, což je pozitivní.

VZHLED - 2

Co se týká ergonomie, dcera i já jsme velmi spokojené. Batoh je lehoučký, systém všech kapsiček je "fakty super vymazlenej" a je jich v batohu hodně, z čehož je dcera opravdu nadšená. Osobně jsem nepředpokládala, že se do batohu vejdou tvrdé desky A4, ale je to tak - a v pohodě! Vnitřek je přehledný, v předchozím batohu zapadávaly drobné předměty za vnitřní zpevňovací lištu, tady je vše dostupné na "nahmátnutí a čeknutí". Jsem nadšená z posuvného systému zad, dcera je vysoká, ale předchozí batoh jí čněl nad rameny a "chytal vlasy", Boll je " upa v poho". Mně se hodně líbí koncovky zipů a vůbec zipy a celková váha, nebo spíš lehkost batohu.

ERGONOMIE - 1* 

Vzhledem k tomu, že jsme Boll vyhráli, můžu jen teoretizovat. Kdyby si dcera batoh sama vybrala, můj limit byl 2k, takže Boll by těsně prošel.

CENA - ok

Pro dceru je důležité, aby "ho neměl upa každej ve třídě", ale taky aby "nebyl upa mimo". Ve škole ho nemá prý nikdo, zahlédly jsme stejný (ale "naštěstí" modrý :-)) model na "cool akci  s programováním Lega", takže dobrý!

IMAGE - 1

 

Ivana Šedová:

Batůžek dcera nosí do školy denně, od začátku školního roku ani jednou nevynechala, absolvovali jsme s ním už i jeden školní výlet při harmonizačním pobytu ve škole (tehdy jsme standardní výbavu vyměnili za klasickou výbavu malého turisty :-)

Obvykle v batohu dcera nosívá jedny tvrdé desky formátu A4, ve kterých standardně mívá 2-3 učebnice a jedny malé desky A5 s žákovskou a notýskem. Obojí nosí v zadní kapse a obojí se v pohodě vejde. V kapse s deskami mívá i penál, v přední kapse pak svačinu. Kapacitně problém nevidím, i když musím připustit, že kapsa navíc, nebo elegantněji řešený prostor pro svačinu by batohu rozhodně neublížil, ale zároveň - jde to i bez ní :) Pití dcera nosívá v boční kapsičce, menší lahev se tam v pohodě vejde. 

Stran ergonomického uzpůsobení batohu jsem maximálně spokojená s umístěním a kvalitou výztuh, polstrování. Přizpůsobit batoh potřebám stavby těla jeho nositele jde velmi intuitivně a jednoduše, dcera to zvládá prakticky sama, když ta potřeba vyvstane. Dcera si nestěžuje na to, že má těžkou tašku (a to ani ve dnech, kdy ji těžkou prokazatelně má), při využití optimálního nastavení se batoh asi tak nějak "nosí sám".

Příjemně nás překvapilo, že náš červený žirafák má ve třídě světle zeleného kolegu - dceru jsme přihlásili do malotřídky v malé obci a ve třídě dětí není mnoho. Na batohu shledávám jako nesmírně pozitivní zejména to, že ač kvalitami splňuje nejnáročnější kritéria pro školní aktovku, dá se zároveň použít i jako batoh na výlet.

Jsme nesmírně rádi za možnost batoh otestovat - zatím se přikláním k tomu, že za dva roky jej dostane i mladší dcera a ta starší obdrží model téže značky pro starší školáky. Těší mne také jednoduchý, ale přitom vkusný design. Zatím batohu nemám naprosto co vytknout a předpokládám, že se situace do konce školního roku příliš nezmění :)

  

Jana Červinková:

Po měsíci využívání batohu Boll musím konstatovat, že jsme spokojení. Kvalita zpracování rozhodně odpovídá kvalitám této značky. Zipy nikde nedrhnou a i synovi se bez problému zapínají. Batoh má skvěle zpracovaný zádový systém, jen jsem při obdržení postrádala návod jak správně dítěti batoh nastavit tzn. v jaké oblasti zad by měl začínat, tak aby mu dobře seděl bederní pás a tudíž dobře plnil svou funkci. Výtku bych měla k přední kapse, kde pokud vložíte svačinový box zasahuje do velké kapsy a pak se tam špatně vkládají věci jako např. penál atd.  Oceňuji dobře zpracovanou kapsu na sešity a učebnice, kde se bez problému vejdou i desky na písmenka. Díky této kapse jsme mohli odbourat desky na sešity a synovy ušetřit pár gramů ze zátěže, jelikož i bez nich se sešity nemuchlají a skvěle drží u zad, kde mají být ty nejtěžší věci. Menší kapsa se pak skvěle využívá na menší formáty jako žákovská, notýsek na úkoly a do družiny.

Celkové uspořádání a množství kapes je dostatečné a logicky uspořádané, takže i prvňák snadno pochopí, co kam dát a kde to najde. Boční síťky na lahev jsou dostatečné a pevné, láhve z nich nevypadává, i když je láhev trochu delší. Přezky na bederáku i na hrudním popruhu jsou dostatečně měkké, tak aby je zmáčklo i dítě, což není vždy samozřejmostí. V sychravějším počasí by se hodila i pláštěnka a kapsa na její uložení. Chválím, že batoh není příliš tlustý (myslím tím od zad) a tudíž má dítě těžiště pěkně u zad. Batoh samostatně stojí, takže se do něj dítěti dobře ukládají věci, když mu pod rukama nepřepadává. K materiálům zatím žádné výtky nemáme, po měsíci je stále jako nový. Barevnost je perfektní, i obrázek mi přijde vhodný a nepřeplácaný, stejnak to hodnotil i syn. Líbilo se mu, že je to zvířátko a ne žádný Disney postavičky, které se za chvilku okoukají a vyjdou z módy. 


V cenové kategorii hodnotím kladně hlavně zádový systém, který mnoho batohů v této kategorii ani nenabízí a zároveň nízká hmotnost prázdného batohu, i bez výhry by jsme tento batoh zvolili :-) Všichni výrobci se ohánějí atestem zdravá záda ale přijde mi, že pouze bederák může dítěti odlehčit, a tím příliš nepřetěžovat páteř. Batoh perfektně sedí a ramenní popruhy neslézají dítěti z ramen. Syn si ho tudíž rád nosí sám, a to i když jezdí do školy na koloběžce. Nemůžu hodnotit reakce ostatních dětí či rodičů jelikož se moc nepotkáváme a syn nic neříkal, ale sám je se školním batůžkem spokojen. A měl velkou radost, když mu přišel poštou :-)

 

Jana Vítovcová:

Batůžek mě i syna zaujal na první pohled. U batohu Smart 22 oceňuji zejména jeho prostornost.  Uvítala bych tedy ještě jednu kapsu vpředu např. na svačinu. U původního batohu jsme tak byli zvyklí. Syn si nosí domů i přezůvky, takže pro nás je prostorný batoh nezbytný. Jinak je vnitřní prostor velmi hezky vyřešen.

Oceňuji plně výškově stavitelný zádový systém SP-systém. Syn nebyl zvyklý u své původní aktovky na hrudní ani bederní pás, takže s tím zatím trochu bojujeme a syn si teprve zvyká. Nevím, jak se osvědčí, až bude syn nosit teplou zimní bundu, jak se mu tyto pásy budou zapínat. Pro mě osobně by bylo lepší, kdyby tyto popruhy byly odepínací.

Velmi se mi líbí materiál, ze kterého je batoh vyrobený. Praktická jsou i boční sítě na láhev na pití. Zipy vypadají kvalitně. Oceňuji, že je batoh vybavený bezpečnostními prvky.

Batoh se líbil i spolužákům a po společné domluvě se synem dáváme známku 1.

 

12. 10. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře