Dějiny pro nejmenší a cesta až do olympijského Londýna | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dějiny pro nejmenší a cesta až do olympijského Londýna

Naše patronka, výtvarnice Lucie Seifertová i se dvěma ratolestmi, čtyřapůletým Toníkem a sedmiměsíčním Petrem, rozhodně nezahálí.


Právě máme v rukách její aktuální novinku, obrázkovou knihu Pohádka o Bruncvíkovi. Kniha je vlaštovkou zcela nového projektu, který se jmenuje Dějiny pro nejmenší
Jedná se o obrázkové knihy, které s minimem textu představí dětem od dvou let příběhy české historie a pověstí formou pohádek. Každá kniha bude obsahovat jeden příběh. Sama Lucie se svým manželem Panchem doufají, že tyto knihy zaujmou nejmenší čtenáře stejně tak, jako zaujaly jejich syna Toníka a že si na tyto příběhy na základní škole při dějepisu vzpomenou, stejně jako třeba na Červenou Karkulku, nebo Perníkovou chaloupku.
Knížku si můžete objednat v eshopu Lucie a nebo si počkat na naší soutěž, kde budeme soutěžit právě o 5 Bruncvíků ;) Sledujte v pondělí naší sekci Soutěžte a dozvíte se více!

 
 
 
 
Ale tím výčet novinek z rukou Lucie nekončí! Právě dílo Lucie oživuje část Londýna, kde budou během her bydlet čeští sportovci.
Lucie přetvořila některé výjevy svých Dějin udatného českého národa a Tajemné Prahy pro České centrum v Londýně. ( Mimochodem, víte že Lucie získala právě za Dějiny udatného českého národa Magnesii Literu, a nejen to, kniha byla dokonce mezi třemi nominovanými na knihu desetiletí a v neposlední řadě ji znáte jako televizní seriál )
Použila ty části, které jsou společné s dějinami Velké Británie (pravěk, Keltové, stavby katedrál apod.). Hlavním průvodcem je překvapivě český lev, který vtipnou formou provází celý děj.
Obrázky jsou zvětšeny na tapety, které zdobí vybrané londýnské základní školy v Islingtonu (asi 40 škol) a White Lion Centre, City of London Academy.
Celá akce je spojena se soutěžemi právě o slavná Lucčina leporela - vše je pochopitelně v angličtině. :o)
 
 
Akce probíhá již od března a poběží až do 11.srpna 2012, jmenuje se And Now Czech (Hi)story a bude doprovázet Olympijské hry.

Kde můžete vidět na vlastní oči i vy práci Lucie:
V květnu 2012 probíhá výstava Dějiny udatného českého národa ve Všeradicích.
Od 1.června do konce srpna 2012 bude výstava v Semilech.
Září 2012 bude uvedena v Děčíně.
Říjen 2012 v Kostelci nad Orlicí.
Listopad 2012 Ostroh u Uherského Hradiště
 
Jsme na naši patronku mooc hrdé :)

Redakce 

 

17. 5. 2012



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře