Advent v České Kanadě má vždy svou zvláštní magickou atmosféru | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Advent v České Kanadě má vždy svou zvláštní magickou atmosféru

Advent v České Kanadě má vždy svou zvláštní magickou atmosféru

Jakási zvláštní, magická a nezapomenutelná atmosféra je jedním z hlavních atributů České Kanady, jedné z nejnavštěvovanějších tuzemských turistických destinací. A stejně jedinečný je vždy i zdejší advent. Předvánoční období v České Kanadě navíc nabízí nejen bohatý adventní a kulturní program, ale také unikátní památky a fascinující přírodu.

„Po dvou letech covidových omezení se letos vrátil advent na celém území České Kanady v plné programové síle. Předvánoční akce jsou v plném proudu v Jindřichově Hradci, Nové Bystřici, Dačicích, ve Slavonicích, Studené, Deštné i v dalších městech oblasti, která současně nabízí  nepřeberné množství různých kratších, či delších, vycházkových tras unikátním prostředím přírodního parku a jeho okolím,“ uvedla produktová manažerka turistické oblasti Česká Kanada Kateřina Brůžková.

Krajina plná lesů, rybníků a četných vodních toků, skal, solitérních kamenů a unikátních přírodních útvarů, vyhlídek i tajemných zákoutí je přímo stvořená k předvánočnímu zklidnění a rozjímání. „Ti, co dají přednost toulkám historickými městy, si mohou adventní čas zpestřit mikuláškými akcemi, vánočními trhy a jarmarky, dílnami, výstavami, koncerty, divadelními představeními, živými betlémy a dalšími kulturními či společenskými událostmi,“ poznamenala Brůžková.

 

Mimořádně atraktivní je nabídka zámků Jindřichův Hradec a Červená Lhota

„Mezi TOP akce letošního adventu v České Kanadě nesporně patří Adventní dny 2022 na zámku v Jindřichově Hradci a Schönburské Vánoce na Červené Lhotě,“ konstatovala Brůžková. Po dvouleté nucené covidové odmlce se totiž v prostorách Státního hradu a zámku Jindřichův Hradec o druhém adventním víkendu, 3. a 4. prosince, znovu uskuteční dříve tradiční Adventní dny.

Na druhém a třetím nádvoří bude návštěvníkům k dispozici vždy od 10 do 17 hodin tržiště s originálním zbožím. Na své si přijdou nejen příznivci rozmanitých horkých nápojů, ale také milovníci rybích pochoutek, sýrů nebo slaných i sladkých specialit. Děti i dospělé jistě potěší malý zvěřinec, výstava sokolnicky cvičených dravých ptáků nebo lukostřelba. V provozu bude opět 500 let stará černá kuchyně. Své dovednosti předvedou umělečtí řezbáři, kovář, hrnčíři, pletař košíků a dřevo-sochař. V zámecké tvůrčí dílně ve Španělském křídle se budou zdobit perníčky a vyrábět vánoční ozdoby z přírodních materiálů. V dílně v Gotickém paláci budou vznikat výrobky z korálků. 

Program obou víkendových dnů nabídne rovněž řadu uměleckých představení. V zámeckém Rondelu se bude tančit a na nádvořích i v kapli sv. Ducha hrát divadlo. Kaple bude také v sobotu dějištěm vystoupení Chrámového sboru Adama Michny a v neděli ekumenické bohoslužby za účasti duchovních dokonce tří křesťanských církví.

Vůbec poprvé se letos v průběhu prosincových a lednových víkendů otevře veřejnosti brána zámku Červená Lhota, který představí Vánoce tak, jak je zde trávila knížecí rodina Schönburg-Hartenstein. Návštěvníci se dozvědí, čemu se v zimním období rodina věnovala, jak prožívala čas Vánoc, co se servírovalo k štědrovečerní večeři nebo co tehdy nosil „Ježíšek pod stromeček“.

„Součástí prohlídky zámku bude možnost samostatně zhlédnout výstavu betlémů nejen z Čech, z okolí Červené Lhoty, Třeště a Příbrami, ale i z Jižního Tyrolska. K vidění ovšem bude také zcela unikátní betlém z playmobilové stavebnice, či chlebového těsta,“ poznamenala Kateřina Brůžková.

Navštívit Červenou Lhotu bude možné ve dnech 3., 4., 10., 11., 17., 18., 28., 29. a 30. prosince vždy od 11 do 16 hodin s mimořádnou prohlídkou od 19 hodin, v lednu pak ve dnech 1., 7., 8., 14., 15., 21., 22., 28. a 29., ovšem pouze vždy v 11, 13 a 15 hodin.

Turistická oblast Česká Kanada, součást malebných jižních Čech, je ideálním místem k dovolené bez ohledu na roční období i počasí. Na své si tu vždy přijdou všechny věkové kategorie návštěvníků, které zde čeká poučení, zábava i dobrodružství. V České Kanadě je možné navštívit města s bohatou historií, nahlédnout za brány hradu Landštejn, zámku Červená Lhota, zámku Dačice a Jindřichova Hradce či vystoupat na některou z městských věží. Česká Kanada, to je také nádherná příroda, která přímo vybízí k objevování. Fascinující krajinné scenérie si lze vychutnat z vlaku jezdícího na úzkokolejce, pěšky nebo z cyklistického sedla. Celá oblast je protkána hustou sítí turistických stezek a cyklotras. V České Kanadě je také zhruba třicítka originálních muzeí a galerií s různým tematickým zaměřením. Mezi světově významné expozice se řadí Krýzovy jesličky v Muzeu Jindřichohradecka a expozice Městského muzea v Dačicích věnovaná první kostce cukru na světě. V Nové Bystřici má své sídlo největší muzeum amerických automobilových veteránů v Čechách.

 

4. 12. 2022



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře