První adventní víkend je nabitý akcemi! Stačí si jenom vybrat | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

První adventní víkend je nabitý akcemi! Stačí si jenom vybrat

Je tady první adventní víkend a s ním spousta míst, kde se budete s dětmi určitě bavit. Všude se budou rozsvěcet vánoční stromy, ale naše víkendové tipy vás zavedou na úplně jiná místa. Pozveme vás třeba na Putování za Ježíškem. Zjistíte,  jak se rodí betlémy. Zažijete mikulášskou nadílku v muzeu nebo poznáte zámecký advent. 

 

Putování za Ježíškem

Chcete, aby se vaše děti skvěle bavily? Aby pomohly bačovi najít ztracenou ovečku, upekly s kuchařkou cukroví pro Ježíška a pochytaly třem králům jejich splašené koně? Vezměte je s sebou v sobotu do Vršovic na pohádkové Putování za Ježíškem.


Slavnostní zahájení Adventu na Výstavišti

Anděl naděje, který projel skoro celou Evropou, se v neděli zastaví na holešovickém Výstavišti, kde jako poselství svých cest a nadcházejícího času adventu symbolicky spolu s dětmi rozsvítí a zahájí poslední měsíc v roce. Přijďte se s Andělem pozdravit a přineste si lampión. Slavnostní průvod s zahájí Advent na Výstavišti. Připraveny budou české adventní trhy se spoustou zábavy a milých kulturních překvapení.

 

Jak se rodí betlémy v Muzeu Karlova mostu

Vánoční stromek se slaměnými ozdobami, adventní věnec a na něm svíčky, vůně skořice a cukroví – to jsou Vánoce v Muzeu Karlova mostu. Součástí Vánoc je neodmyslitelně také betlém. Variací na toto téma existují desítky. Ty nejtypičtější betlémy, kterými dodnes v předvánočním čase zdobíme české domácnosti, ale hlavně ukázky, jak se betlémy rodí, uvidíte v Muzeu od neděle.

 

Staročeský mikulášská jarmakr v Toulcově dvoře 

V sobotu se zajeďte podívat do Toulcova dvora v Hostivaři. Koná se tam totiž tradiční Staročeský mikulášský jarmark. A co na vás čeká? Třeba možnost zakoupit si malé dárečky, zpříjemnit si chvíle se starými řemesly nebo se zahřát medovinou. V dílničkách si vyrobíte drobné předměty vztahující se k Mikuláši a předvánočnímu času. Společně s dětmi si zazpíváte vánoční koledy.

 

Stavíme z Kaply v Kidtown na Smíchově 

V sobotu odpoledne si můžete hrát s úžasnou stavebnicí Kapla, stavět věže a zkoušet, kdo má větší cit pro rovnováhu a souměrnou architekturu. Přijďte si chvíli hrát do Kidwtown v OC Smíchov. Za každou sdílenou fotku vaší stavby vás čekají poukázky na nákup.

 

Mikulášská nadílka v Dobrovických muzeích

V Dobrovických muzích připravili pro děti netradiční mikulášskou nadílku. Těšit se můžete na putování expozicemi s anděly a čerty, sladkou odměna pro malé odvážlivce, aktivity na kouzelné tabuli, výtvarnou a perníčkovou dílnu. A pro rodiče budou připraveny vánoční rébusy.

 

Advent na zámku Žleby

Pohádkový zámek Žleby otevírá své brány a zve na speciální vánoční prohlídky pro děti a dospělé. Tento víkend navíc s dobovým jarmarkem v předzámčí. Přičarujte si pravou vánoční náladu v příjemném zámeckém prostředí provoněném medovinou a vánočním cukrovím.

 

Čerti a čertice ze Starohradských pohádek

Na hradě a zámku Staré Hrady ochutnáte atmosféru v rámci vánoční pohádkové prohlídky. Zvýhodněným okruhem pohádkovým hradem a vánoční pohádkou vás provede živá čarodějnice, princezna, čertice nebo hradní čaroděj. Pojďte si zpříjemnit adven a zachránit princeznu Laskonku.

Vánoční kluziště v Ostravě

V sobotu si můžete přijít zabruslit na Masarykovo náměstí v Ostravě. Ani letos nebude chybět slavnostní zahájení s tučňákem Rudolfem a historickou tramvají Barborka. V letošním 6. ročníku budou průvod doprovázet bubeníci.

 

Slavnostní otevření BRuNO family centra

Celou sobotu bude probíhat zábavní program při příležitosti slavnostního otevření BRuNO family centra, ve kterém vystoupí kouzelník, taneční skupina, klaun, loutkové divadlo a mnoho dalších. Herní centrum BRuNO family park nabídne přes 40 atrakcí s výraznou dominantou prosklené vyhlídky ve výšce 22 m, podzemních chodeb nebo plovoucích lodiček. Kromě aktivního pohybu děti budou v centru rozvíjet svoji zručnost, fantazii a kreativitu ve výtvarné dílně, v počítačovém studiu nebo dramatickém ateliéri. Součástí herního komplexu jsou dvě rodinné restaurace a dětské narozeninové salónky.

 

 A to samozřejmě není všechno. Další hromadu tipů najdete na našem webu

 

 Příjemné strávení prvního adventního víkendu vám přeje celá redakce Kam s dětmi. 

25. 11. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře