Vánoce na zámku Stránov | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vánoce na zámku Stránov

> Termín

4.12.2021 - 5.12.2021

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Upečme sladký pohádkový příběh a přijměte pozvání ke knížeti na zámek. Chcete s námi prožít pohádkový příběh zamilovaného kuchaře a kuchařky? Toto přání se vám lehce splní v komnatách vánočně vyzdobeného zámku Stránov, kde se již vše připravuje na Štědrý den. Do příprav se také zapojíme. Kuchařce pomůžeme s pečením cukroví a ochutnáme její nadýchanou vánočku. Pomůžeme ozdobit vánoční stromeček, dozvíme se, proč máme na stole adventní věnec a jaká tradiční jídla se podávají. Společně s knížetem a kněžnou zapálíme adventní svíčku, rozkrojíme jablíčko a zazpíváme si vánoční koledu. Zavítáme i do zámecké kaple, kde si s knězem při půlnoční mši připomeneme, proč Vánoce slavíme. S usměvavou služebnou si každý na památku vyrobí malý dárek. Tušíte, jak nakonec dopadne láskyplný příběh z kuchyně? Těší se na vás herci v dobových kostýmech, díky kterým na vás dýchne ta pravá vánoční atmosféra. Program probíhá v den, kdy děti navštěvuje svatý Mikuláš, a není tomu jinak ani na Stránově. Stačí si v zámeckém parku projít pohádkový okruh plný úkolů, na jehož konci se setkáte se samotným Mikulášem, popleteným čertíkem a hodným andělem. K svátku svatého Mikuláše nepatří jen strach a obavy z našich hříchů, ale i odměna a hřejivá pochvala pro hodné a dobrosrdečné děti. A protože v každém dítěti dřímá něco dobrého, Mikuláš nás odmění sladkou nadílkou. U Betléma v zámeckém kostele bude možné vyslechnout si vyprávění pastýřů o narození Ježíška. Navštívit můžete též historický jarmark. Nebudou chybět ani tvořivé dílničky pro šikovné ručičky. Navštívit budete moci i zámeckou kavárnu, kde si můžete vychutnat lahodnou kávu nebo čaj, zákusky či tradiční české buchty, které si brával Honza do ranečku, když vyrážel na zkušenou do světa.

> Otevírací doba

10:00-16:00

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Jizerní Vtelno
Ulice: Jizerní Vtelno 83
Telefon: +420 737 527 178
E-mail: [email protected]

> Komentáře