Přijďte se bát do Pevnosti duchů! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Přijďte se bát do Pevnosti duchů!

> Termín

28.10.2021 - 31.10.2021

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

PŘIJĎTE DO PEVNOSTI POZNÁNÍ OD 28. DO 31. ŘÍJNA. VYDÁTE SE NA STEZKU ODVAHY A POSKLÁDÁTE DEGUSTAČNÍ MENU UPÍRŮ. PRO MILOVNÍKY DETEKTIVEK JSME PŘIPRAVILI AKTIVITY Z DĚJIN KRIMINALISTIKY. V LABORATOŘI ZASE BUDOU ŘÁDIT ŠÍLENÍ VĚDCI, KTEŘÍ BUDOU PŘIPRAVOVAT „KREV“ NA ZÁKLADĚ CHEMICKÝCH REAKCÍ. Vstupné pro strašidla: 85 korun (sleva pro návštěvníky v kostýmu) Doporučený věk: od 6 let Čtvrtek až neděle (28.-31. 10) Stezka odvahy (z expozice Živá voda do planetária) Odvaha je jedna ze čtyř základních ctností. Odvaha znamená nebát se podstoupit riziko, jít navzdory velkému strachu do neznáma. Nenechte se odradit svým strachem a udělejte první krok k odvaze. Čeká na vás tajemné bludiště plné záhad, nástrah a nečekaných překvapení! Historie kriminalistiky (expozice Do historie!) Obrys bezvládného těla je lemovaný náhodnými skvrnami od krve a kolem leží několik předmětů: místo činu, nový případ pro detektiva. Co udělá první? Sebere otisky prstů? Zjistí vražednou zbraň? Možná změří balistiku střely? A zná vůbec tyto metody? Historie kriminalistiky je bohatá a dlouhá. Jaké jsou metody kriminalistů a kdy se začaly používat? Výroba optických hraček v kreativní dílně – v hlavní roli optické iluze a rozpohybovaný strašidelný obraz Kdy? 11:00 – 16:00 (workshop začíná každou celou hodinu) Od 17:00 pouze thaumatrop za 50,- workshop 1/ výroba thaumatropu s vrtačkou 50,- workshop 2/ výroba zoetropu s motorkem za pomoci pájky 70,- Sobota 30.10.2021 Čarodějnická laboratoř (v expozici Živá voda) Přijďte se podívat jak vypadají klasické přísady (netopýří chlup, křídlo, soví peří ) do čarodějnických lektvarů očima vědy! Popularizační přednášky zoologa a antropologa Evžena Tošenovského O původu strašidel Jak vznikaly představy o hejkalech, vlkodlacích, bludičkách a jiných strašidlech? Která zvířata, vzácná onemocnění a přírodní jevy stály u jejich zrodu a inspirovaly lidskou představivost? 14:00 – O vodnících 15:00 – O hejkalech 16:00 – O bludičkách a rusalkách 17:00 – O skřítcích a trpaslících 18:00 – O obrech 19:00 – O upírech 20:00 – O vlkodlacích 21:00 – O čarodějnicích Každá přednáška bude na 15-20 minut, v mezičase bude zoolog ukazovat sovy a netopýry ze záchranné stanice.

> Otevírací doba

09:00

> Kontakt

Kraj: Olomoucký kraj
Město: Olomouc
Ulice: 17. listopadu 7
Telefon: 585 634 145
E-mail: [email protected]

> Komentáře