Dětské soustředění leteckých modelářů letiště Plasy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dětské soustředění leteckých modelářů letiště Plasy

Foto: DDM Kamarád Třemošná

> Termín

16.08.2021-21.08.2021

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

SOUSTŘEDĚNÍ MODELÁŘSKÉHO KROUŽKU Dětští letečtí modeláři DDM Kamarád Třemošná, mají v termínu od 16.08. do 21.08. 2021 soustředění na letišti aeroklubu Plasy. Organizátorem modelářského soustředění je Dům dětí a mládeže Kamarád Třemošná. Soustředění je určeno dětem, které jsou členy modelářského kroužku DDM Kamarád Třemošná. Pokud nebude ubytovací kapacita na letišti naplněna, tak mohou být volná místa podstoupena dětem, které nejsou členy modelářského kroužku DDM Kamarád Třemošná. Děti na soustředění staví funkční modely letadel a létají se svými RC modely. Kdo nemá svůj RC model, tak projde základní výukou techniky pilotáže RC modelů a létá se zapůjčeným cvičným, školním RC modelem DDM Kamarád Třemošná. Všechny děti pilotují, pod dohledem zkušených leteckých instruktorů, sportovní a turistická letadla aeroklubu. Nejdříve mají na učebně teoretickou přípravu, pak celý let nacvičují na profesionálních leteckých simulátorech a následuje skutečný let sportovním motorovým letounem. Na letišti jsou děti ubytovány ve srubových chatkách. Vedoucí v hlavní letištní budově, kde je letecká jídelna s kuchyní, učebny, klubovny, ošetřovna, sprchy a WC. Jídlo se podává 5x denně. Večer se ve velké klubovně u krbu promítají filmy s leteckou tématikou, nebo se sedí venku u táborového ohně. Na letišti je velký bazén, ve kterém se děti mohou koupat a pouštět modely lodí. Děti drží po dvojicích denní a noční hlídky u stojánek letadel a hangárů. Všechny děti jsou celý den v bezprostředním kontaktu s leteckou technikou aeroklubu a vnímají běžný aeroklubový letecký provoz a tím získávají znalosti o všeobecném letectví v České republice.

> Otevírací doba

pobytový tábor

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Plasy
Ulice: Letiště 404
Telefon: 605247385
E-mail: [email protected]

> Komentáře