Jak zní svět - on-line workshop | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Jak zní svět - on-line workshop

Foto: UUUL

> Videogalerie

> Termín

1.3.2021 - 30.6.2021

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9

> Popis

Když nemohou děti do Sladovny, jde Sladovna za dětmi Písecká dětská galerie Sladovna patří dlouhodobě mezi oblíbené cíle rodinných výletů. Rozlehlá budova na břehu řeky Otavy nabízí návštěvníkům nepřeberné množství živých výstav, zážitků, inspirace a společně stráveného času. Nyní však zeje kvůli koronaviru prázdnotou. Sladovna má zavřeno, ale to neznamená, že by v ní usnul život. Připravuje se nový program, buduje se očekávané animační studio, chystá se výstava o vodě i dětský festival Pískoviště. Snad se co nejdříve situace uklidní a bude možné znovu přivítat návštěvníky. Jak zní svět I tak ale můžete do Sladovny nahlédnout. Ta totiž ve spolupráci s organizací UUUL a Vzdělávacím a kulturním centrem Klášter Broumov připravila pro děti od 6 do 10 let on-line workshop s názvem Jak zní svět. O co jde? Půvabný zvukomalebný workshop, inspirovaný stejnojmennou knihou Hiromi Ogata, je plný krásných animací, všedních i nevšedních zvuků a her. Tvořivě pracuje s jazykem, objevuje s dětmi, jak různí lidé a kultury slyší svět, jak vznikají slova, a jak si každý z nás může s jazykem hrát. Používá principy literární a dramatické výchovy, tvořivé hry a bystří tak uši, oči i jazyk. Okolo nás vždycky něco nějak zní. Třeba když vstáváme, naše zívání. Maminka krájí chleba, bratr dupe, kočka mňouká, vítr fouká, déšť padá, slunce... Jsou zvuky, které se slyší. Některé se ale neslyší, zato se „vidí“, “cítí” nebo “představují”. V japonštině se popisují všechny tyto zvuky slovy. Ale nejenom v japonštině. Můžeme to dělat i my. Dělal to třeba Karel Čapek, jeden z nejvýznamnějších českých spisovatelů. Zvuky, pocity, metodické a rytmické kadence převáděl do slov, vytvářel nová slova, hrál si s nimi a maloval slovy, aby jeho jazyk nebyl jen jazyk informací, ale aby budil ve čtenáři představivost a cit. A dělal to tak krásně, že si ho zamilovaly generace dětí i dospělých. „S kocourkem Kosmosem můžeme slyšet i vidět, jak zní kočičí svět. A můžeme zkusit najít, jak zní ten náš!“ Workshop je určený pro děti od 6 do 10 let (1. stupeň ZŠ) – pro školní skupiny i pro veřejnost. Kapacita: Až 30 účastníků. Koná se v on-line prostředí – aplikace Zoom – v termínech dle domluvy. Vznik online verze podpořilo Ministerstvo kultury ČR.

> Otevírací doba

Workshopy probíhají v časech dle domluvy.

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Písek
Ulice: Sladovna, Velké náměstí 113
Telefon: 608609797
E-mail: [email protected]

> Komentáře