Litoměřická muzejní noc | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Litoměřická muzejní noc

Foto: OM v Litoměřicích

> Termín

16.10.2020

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Tradiční Festival muzejních nocí byl zrušen z důvodu koronavirové pandemie a přesunut na nový podzimní termín. V Litoměřicích proběhne v pátek 16. 10. 2020. Návštěvníci budou moci vybírat z nabídky pro děti i dospělé a sestavit si program podle své chuti. Navštívit mohou Oblastní muzeum v Litoměřicích, Severočeskou galerie výtvarného umění, Knihovnu K. H. Máchy, vyhlídkovou věž Kalich, kterou zpřístupní Informační centrum Litoměřice a litografickou dílnu LITHO LITO v G2: Gotickém dvojčeti – Domě umění. Litoměřické muzeum nabídne návštěvníkům program, který, tak jako každý rok, našel inspiraci v právě probíhající výstavě. Ta letošní nese název Sancta Maria – mariánská úcta na Litoměřicku. Program: 16.00–21.00 h Možnost prohlédnout si výstavu Sancta Maria – mariánská úcta na Litoměřicku zcela zdarma a potěšit se řadou krásných předmětů, které sloužily a mnohé dodnes slouží v kostelích pro náboženské obřady a udivují svým výjimečným řemeslným zpracováním. 16.00–19.00 h Tvořivé dílny pro malé i velké - „Z pouti“ – výroba upomínkových předmětů (malované sošky, poutní odznaky a obrázky). Budeme tisknout, tvořit štětcem, barvami i nůžkami. - Vystřihovánky a omalovánky pro nejmenší S úctou k Panně Marii jsou neodmyslitelně spojené poutě na poutní místa. Podoba poutí se sice v současnosti značně proměnila, jedno však zůstalo – nakupování drobných dárků a upomínkových předmětů. Připravili jsme proto několik tvořivých dílen, při kterých si budete moci vyrobit a odnést drobné dárky pro sebe i své blízké. 19.00–19.45 h Sladká muzika pro dětská ouška Malí posluchači se seznámí s historickými hudebními nástroji, dozvědí se, jak se na ně hraje, jaký zvuk vydávají a jaká hudba se na ně provozovala. Připravil soubor Ritornello pod vedením pana Michaela Pospíšila 20.00–21.00 h Adam Michna z Otradovic: „Mariánské“ nešpory Podvečerní koncert barokní hudby v podání souboru Ritornello pod vedením pana Michaela Pospíšila Jedinečným projevem mariánské zbožnosti jsou hudební díla období baroka. Na páteční podvečer jsme proto připravili komorní koncert s díly významného skladatele Adama Václava Michny, jejichž intimní atmosféra nám připraví klidné večerní spočinutí po náročném pracovním týdnu. Vstup volný

> Otevírací doba

16:00-21:30

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Litoměřice
Ulice: Mírové náměstí
Telefon: 775868539
E-mail: [email protected]

> Komentáře