Zlatá stezka Českého ráje | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zlatá stezka Českého ráje

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Zlatá stezka spojuje již dlouhá desetiletí nejkrásnější a nevýznamnější místa Českého ráje. Vine se v celkové délce 119 km krajinou od Mladé Boleslavi do Jičína, překonává údolí, skalní města, vrchy, potoky, ale i středověké hrady a borové lesy. Termín Zlatá stezka včetně popisu jeho dílčích úseků se poprvé objevil v publikaci KČT v roce 1937, ještě před válkou byl natočen i propagační film. Stezku lemují středověké hrady Valečov, Kost, Trosky, Hrubá Skála, Valdštejn, Frýdštejn a její součástí jsou i rozhledny a kopce Mužský, Kopanina, Kozákov, Tábor a také skvosty lidové i městské architektury. Její celková délka je 119 km, ale lze se na ni kdekoliv napojit a absolvovat jen tu část, která Vás zajímá. Stezka je označena červenou turistickou značkou a je trasována: Mladá Boleslav - Bakov nad Jizerou - Mnichovo Hradiště - Valečov - Drábské světničky - Příhrazy - Kost - Nebákov - Dolní Mlýn - Trosky - Hrubá Skála - Valdštejn - Turnov - Frýdštejn - Malá Skála - Besedice - Kozákov - Tábor - Železnice - Jičín. Na trase lze využít velkého množství služeb jako je ubytování, velký počet restaurací či nabídky sportovních aktivit. Pomocníkem při putování mohou být Letní turistické autobusy Český ráj.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Turnov
Ulice: Turnov

> Komentáře