Ženy na poště | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Ženy na poště

> Termín

6.11.2019 - 12.4.2020

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Výstava Ženy na poště se věnuje působení žen v poštovní službě českých zemí od první poloviny 16. století až do nedávné minulosti. Pro malé návštěvníky výstavy Ženy na poště jsme připravili pracovní sešit se zábavnými úkoly. Stručně a přehledně provede děti výstavou prostřednictvím příběhů sedmi skutečných žen z různých časových období. Sedm stran, sedm povolání sedm úkolů představí ženy od poštmistryně ze 17. století až po listovní doručovatelku 80. let 20. století. Pracovní sešit je ke stažení na webu muzea, v tištěné verzi je k dispozici zdarma u pokladny Poštovního muzea. Pošta patřila k nemnoha státním institucím, v nichž se ženy za určitých okolností mohly uplatnit již od jejích raně novověkých počátků. Výstava připomíná 150. výročí zaměstnávání žen u předlitavské poštovní správy (7. 4. 1869) a objevuje dosud neznámé skutečnosti opomíjené oblasti ženské emancipace. Prostřednictvím velkoformátových tematických panelů, rozdělených do tří chronologicky řazených částí, a množství jedinečných trojrozměrných exponátů, je představeno nejen uplynulých sto padesát let, které ženy strávily v poštovních službách, nýbrž i období které tomu předcházelo. Za určitých podmínek totiž mohly ženy pracovat u poštovní správy od 16. století a v některých případech se již tehdy staly respektovanými partnery v převážně mužském prostředí. Výstava si tak klade otázky typu: jak to bylo možné?, co k tomu dalo podnět?, nebo jakým vývojem ženská otázka v poštovním prostředí v průběhu pěti století prošla?. Kvůli snazšímu nalézání mnohdy nejednoznačných odpovědí je výstava koncipována jako kombinace chronologicky a tematicky řazeného příběhu vybraných profesních skupin, v nichž ženy ve větším množství působily. Navození dobové atmosféry napomáhá nejen bohatý obrazový doprovod, ale i životopisné medailony konkrétních osob, jejichž často spletité osudy působivě dokládají proměny ženské otázky v poštovním prostředí. Výstavu doprovodí komentované prohlídky a jiné akce, součástí výstavy je i prostor, ve kterém se děti i dospělí mohou octnout v roli žen na poště. K výstavě bude vydán pamětní list s motivem poštovní doručovatelky od A. Podzemné Suchardové z roku 1954 a příležitostná dopisnice.

> Otevírací doba

Denně kromě pondělí 9:00-17:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Poštovní muzeum, Nové mlýny 2

> Komentáře