Kovozávody Semily - Hravě i zdravě | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kovozávody Semily - Hravě i zdravě

> Termín

5.3.2020 - 26.4.2020

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Návštěvníci se mohou od 05. března do 30. dubna 2020 těšit na zahájení první expozičně - herní výstavy na retro vlně "Kovozávody SEMILY - hravě i zdravě, téměř zapomenutým ryze českým fenoménem. Součástí výstavy je i herna se stavebnicemi Seva V prostorách muzea v Semilech se představí největší soukromá sbírka artiklů napříč výrobním portfoliem někdejšího výrobce "Kovozávody Semily", datovaná z let 1958 - 1993. Sbírka zahrnuje stavebnice a skládačky (Seva, Seko, Alfa, Kombi, Disco, aj.), plastové mozaiky (Mosaic Color, Mosaic Maxi), společenské a didaktické hry (Ukaž, co víš; Znáš odpověď, aj.), magnetické mozaiky (Klobouk dolů, mozaika Brouček, Počty a hry s magnety, fema, aj.), ale také hračky do vody (Akvaball, stříkací pistolky, delfín Filip, aj.). Mezi další výrobní speciality neodmyslitelně patří i Upomínkové televizorky s fotogalerií pohádek a známých míst nejen v ČR, ale i Evropě, magická tabulka Grafo, Magic ball - pomůcka pro zdravé dýchání, nebo zástupci výrobního portfolia Monti system, nebo Monti metal. Budou k vidění ovšem také natahovací hračky, střílecí pistolky a katapulty, dětské počítací váhy se závažím, plastikový model letadla v TOP stavu, aj. KZ Semily vyráběl také ruční domácí a kuchyňské potřeby, mezi něž se řadí např. ruční šicí stroj, ruční mlýnky na kávu, kráječ ovoce, zeleniny a ořechů, zdobičky na dorty a vykrajovátka, lis na česnek nebo otvírák na konzervy. Nemohou ovšem chybět ani malé mobilní váhy do 250 g, nástěnné kuchyňské váhy, stojaté váhy s mísou nebo kojenecké váhy, osobní váhy, nebo staré kovové váhy a mincíře. Většina sbírkových artiklů se dochovala v původních zachovalých obalech, ale také v TOP stavu.

> Otevírací doba

9:00-17:00

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Semily
Ulice: Muzeum a Pojizerská galerie Semily, Husova 2

> Komentáře