Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže 2020 | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže 2020

> Termín

19.1.2020 - 24.1.2020

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V roce 2020 Karlovarský kraj poprvé přivítá Olympiádu dětí a mládeže. O pořadatelství 9. ročníku zimní verze se podělí města Karlovy Vary, Boží Dar, Cheb, Mariánské Lázně, Ostrov a Sokolov, sportovci budou ubytování také v Jáchymově. Vedle tradičních zimních sportů, jako je lední hokej, alpské lyžování či biatlon se kraje utkají také v karate, šachu nebo umělecké soutěži v hraní na klávesové nástroje. Slavnostní zahájení bude hostit karlovarská KV Arena. Jednotlivé výpravy budou ubytovány v Karlových Varech, v Jáchymově a na Božím Daru, ale také v domovech mládeže v Chebu a v Mariánských Lázních. V Jáchymově a Božím Daru se budou konat soutěže v alpském lyžování, snowboardingu, skicrossu, běžeckém lyžování a v lyžařském orientačním běhu. Zimní stadion v Ostrově poskytne zázemí krasobruslařům, centrem rychlobruslení bude zimní stadion v Sokolově. V Mariánských Lázních se bude soutěžit v karate. Turnaj v ledním hokeji se bude odehrávat na dvou zimních stadionech - v Realistic Areně v Karlových Varech a v Chebu. Hotel Thermal bude sloužit kromě jiného také jako zázemí pro šachisty a proběhne v něm umělecká soutěž ve hře na elektronické klávesové nástroje. Karlovarská KV Arena bude mít tu čest hostit slavnostní zahájení a zakončení her, medailový ceremoniál se pak uskuteční 21. ledna 2020 před olympijským domem. Centrem dění Her IX. zimní olympiády dětí a mládeže v Karlovarském kraji se od 19. do 24. ledna 2020 stane lázeňský hotel Thermal v Karlových Varech. Olympijský dům, v který se Thermal promění, nabídne zajímavý doprovodný program pro širokou veřejnost se zapojením olympijských ambasadorů z řad známých a slavných sportovců. Bude fungovat zároveň jako informační a tiskové středisko. Organizátoři očekávají příjezd 1980 sportovců a trenérů. Olympiáda dětí a mládeže České republiky (ODM) je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her. Mladí účastníci nejsou ochuzeni o zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, soužití v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy. ODM je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje. Olympiády se odehrávají v dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. První ročník (letní) olympiády proběhl v roce 2003. Jednotlivé výpravy sestavují příslušné krajské úřady na základě nominačních kritérií jednotlivých sportovních svazů. Přijďte dětem fandit !

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Karlovy Vary
Ulice: KV Arena

> Komentáře